China anunţă că îşi asumă rolul de mediator în conflictul din Ucraina

81
China anunţă că îşi asumă rolul de mediator în conflictul din Ucraina - chinamediator-1646667799.jpg

Articole de la același autor

„Prietenia dintre China şi Rusia este solidă ca o stâncă, iar perspectivele de cooperare dintre cele două ţări sunt foarte largi”, a declarat luni ministrul chinez de externe Wang Yi, citat de Reuters, afirmând în acelaşi timp că Beijingul deja face oficii de mediator în conflictul din Ucraina, potrivit EFE.

Cooperarea între cele două state aduce beneficii şi bunăstare ambelor popoare, a declarat şeful diplomaţiei chineze în conferinţa sa de presă anuală pe marginea sesiunii Adunării Naţionale a Poporului (ANP, parlamentul) care se desfăşoară în această săptămână la Beijing.

China face deja oficiile de mediator între Ucraina şi Rusia, a afirmat Wang Yi, subliniind că Beijingul va depune eforturi pentru a oferi asistenţă umanitară ce nu poate fi politizată, potrivit EFE, citată de Agerpres.

„Pacea şi dialogul trebuie promovate, iar China a făcut deja unele eforturi în acest sens. Au fost două runde de negocieri şi sperăm să fie şi o a treia. Cu cât sunt mai multe divergenţe, cu atât este mai mare nevoia de a ne aşeza la masa negocierilor”, a menţionat ministrul chinez de externe.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4792 secunde