Ottawa facilitează imigrarea pentru sirieni şi turci în Canada

88
Ottawa facilitează imigrarea pentru sirieni şi turci în Canada - 1-1679216325.jpg
Guvernul canadian a anunţat noi măsuri menite să faciliteze demersurile de imigrare a cetăţenilor turci şi sirieni în Canada, la o lună după seismul devastator care s-a soldat cu peste 50.000 de morţi în cele două ţări, informează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Cetăţenii turci şi sirieni vor putea să continue să studieze, să muncească sau să-şi viziteze familia, cerând gratuit o prelungire a statutului lor”, a anunţat Ministerul canadian pentru Imigraţie, Refugiaţi şi Cetăţenie.

Ei vor putea, de exemplu, să solicite un permis de muncă ce autorizează un cetăţean străin să lucreze pentru orice angajator o perioadă determinată.

„Aceste măsuri vor facilita sarcina cetăţenilor turci şi sirieni ce doresc să-şi prelungească statutul temporar în Canada”, a precizat ministerul, într-un comunicat.

Măsurile vor intra în vigoare începând cu 29 martie şi vor dura până pe 25 septembrie.

Anunţul survine la circa zece zile după ce ONU a îndemnat comunitatea internaţională să accelereze instalarea în alte ţări a refugiaţilor sirieni care locuiau în zone afectate de seismul din Turcia.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3425 secunde