Parlamentele Ungariei şi Turciei vor aborda în toamnă intrarea Suediei în NATO

200
Parlamentele Ungariei şi Turciei vor aborda în toamnă intrarea Suediei în NATO - 1-1692604262.jpg

Articole de la același autor

Parlamentele Ungariei şi Turciei vor aborda separat, în toamnă, chestiunea referitoare la ratificarea intrării Suediei în NATO, a anunţat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, transmite agenţia EFE.

Szijjarto a subliniat că această problemă a fost discutată de premierul Ungariei, ultranaţionalistul Viktor Orban, cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, într-o întâlnire desfăşurată la sediul guvernului ungar din Budapesta.

Szijjarto, care a informat despre rezultatul acelei întâlniri într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook, a comentat că membrii celor două guverne vor continua să fie în contact pentru a discuta problema Suediei şi „se vor informa reciproc despre respectivele proceduri parlamentare”.

Turcia şi Ungaria sunt singurele ţări din NATO care nu au ratificat până acum aderarea Suediei, deşi au făcut-o în cazul Finlandei. Ambele naţiuni scandinave au decis să renunţe la neutralitate şi să intre în alianţa nord-atlantică după invazia rusă din Ucraina.

„La fel ca Parlamentul Ungariei, şi Parlamentul Turciei se va întruni în toamnă, după vacanţa de vară, când va decide la ce dată ar putea fi pusă pe ordinea de zi problema ratificării intrării Suediei în NATO”, a declarat Szijjarto. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.417 secunde