Polonia şi Grecia cer un scut antiaerian care să protejeze Uniunea Europeană

278
Polonia şi Grecia cer un scut antiaerian care să protejeze Uniunea Europeană - 1-1716537262.jpg

Articole de la același autor

Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluţie prin care data de 11 iulie este declarată Ziua internaţională de comemorare a genocidului de la Srebrenica, din Bosnia şi Herţegovina, în pofida opoziţiei Belgradului, transmite agenţia AFP.

Rezoluţia, pregătită de Germania şi Rwanda, a primit 84 de voturi pentru, 19 împotrivă şi 68 de abţineri.

„Această rezoluţie caută să încurajeze reconcilierea, astăzi şi pe viitor”, a justificat ambasadoarea germană Ante Leendertse, dând asigurări că iniţiativa nu este îndreptată contra Serbiei.

La 11 iulie 1995, cu câteva luni înainte de sfârşitul conflictului intercomunitar care devasta de trei ani Bosnia, forţele sârbe bosniace comandate de generalul Ratko Mladic preluau oraşul Srebrenica. În zilele următoare, circa 8.000 de bărbaţi şi adolescenţi musulmani erau executaţi.

Masacrul, cel mai grav comis în Europa după a doua conflagraţie mondială, a fost calificat drept genocid de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie şi de Curtea Internaţională de Justiţie, ceea ce, potrivit susţinătorilor rezoluţiei, arată că este vorba despre un fapt incontestabil. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3009 secunde