Preşedintele Greciei aprobă cererea premierului de organizare a alegerilor la 21 mai

84
Preşedintele Greciei aprobă cererea premierului de organizare a alegerilor la 21 mai - 1-1682238107.jpg
Preşedintele Greciei a aprobat, sâmbătă, cererea premierului Kyriakos Mitsotakis de a dizolva parlamentul şi de a organiza alegeri la 21 mai, în timp ce ţara se pregăteşte pentru un scrutin care nu se aşteaptă să dea un câştigător absolut, relatează agenţia Reuters.

Mitsotakis anunţase data alegerilor în cadrul unei reuniuni a cabinetului său la sfârşitul lunii martie, cu câteva luni înainte de încheierea oficială a mandatului său, în iulie. Sâmbătă, el i-a comunicat preşedintei Katerina Sakellaropoulou că parlamentul va fi dizolvat la 23 aprilie.

„Sper că vom avea o perioadă preelectorală calmă şi fructuoasă pentru binele ţării”, i-a spus Sakellaropoulou premierului conservator, lansând o perioada de patru săptămâni de campanie politică.

Alegerile vor avea loc în cadrul unui sistem de vot proporţional, iar sondajele de opinie arată că nici partidul Noua Democraţie al lui Mitsotakis, nici principalul partid de opoziţie, Syriza, de stânga, nu au şanse să obţină voturile necesare pentru o majoritate parlamentară absolută.

Mitsotakis a declarat că speră într-o participare deplină la alegeri.

În cazul în care partidele alese nu pot forma un guvern de coaliţie, un al doilea vot va avea loc la începutul lunii iulie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5314 secunde