Preşedintele Muntenegrului desemnează un premier pro-european

115
Preşedintele Muntenegrului desemnează un premier pro-european - 1-1691736838.jpg

Articole de la același autor

La două luni după alegerile anticipate din Muntenegru, preşedintele Jakov Milatovic l-a desemnat să formeze guvernul pe Milojko Spajic, liderul noii formaţiuni pro-europene „Europa acum!”, transmite agenţia AFP. Partidul respectiv a obţinut doar puţin peste un sfert de voturi la scrutinul din iunie, însă Spajic susţine că dispune de o majoritate de 44 de deputaţi din cei 81 din parlamentul de la Podgorica.

„Mă aştept la responsabilitate şi celeritate din partea lui Spajic şi a tuturor actorilor politici care participă la negocierile pentru formarea noului guvern”, a declarat Milatovic într-o conferinţă de presă. „Cred că Muntenegrul are nevoie în acest moment de un guvern stabil şi cu un profil incontestabil european”, a adăugat el.

Economistul Spajic, în vârstă de 35 de ani, fost ministru de finanţe, are la dispoziţie 90 de zile pentru a prezenta parlamentului o formulă guvernamentală.

Viitorul executiv urmează să negocieze aderarea ţării cu 620.000 de locuitori la Uniunea Europeană, în contextul apariţiei unei noi generaţii de lideri. Milo Djukanovic, politicianul care a condus Muntenegrul timp de peste 30 de ani, a suferit o înfrângere istorică în alegeri. El a pierdut preşedinţia în aprilie, în faţa lui Milatovic, în vârstă de 36 de ani, co-fondator al partidului condus de Spajic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4653 secunde