Prim-ministrul Indiei va vizita Grecia pentru prima oară în ultimii 40 de ani

131
Prim-ministrul Indiei va vizita Grecia pentru prima oară în ultimii 40 de ani - 1-1692687912.jpg

Articole de la același autor

Prim-ministrul Indiei, naţionalistul hindus Narendra Modi, va efectua, vineri, 25 august, prima vizită de stat a unui şef de guvern indian la Atena din 1983, pentru a se întâlni cu omologul său, Kyriakos Mitsotakis, transmite agenţia EFE.

„Obiectivul vizitei de o zi a premierului va fi consolidarea cooperării în materie de securitate şi apărare, creşterea ritmului schimburilor la nivel militar, luarea în considerare a producţiei în comun”, a anunţat secretarul de stat pentru Occident, Sanjay Verma.

Scurta vizită a premierului Modi, care va participa mai întâi la summitul liderilor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) din Africa de Sud, are loc „după o perioadă de timp considerabilă, de fapt o perioadă lungă de timp”, a subliniat ministrul indian de Externe, Vinay Kwatra, care a încercat să evidenţieze prin aceasta importanţa pe care premierul Modi o acordă acestei relaţii bilaterale.

„Grecia este unul dintre cei mai importanţi parteneri europeni ai Indiei, este membră a UE, NATO şi poarta de acces către Europa şi, de asemenea, către piaţa UE. De asemenea, oferă o poziţie privilegiată la răscrucea dintre Asia, Europa şi Africa”, a explicat Kwatra.

India şi Grecia şi-au consolidat relaţiile în ultimii ani prin cooperare în domenii precum transportul maritim, apărare, comerţ şi investiţii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4242 secunde