Şefa diplomaţiei germane acuză Rusia de atac la valorile fundamentale ale ONU

94
Şefa diplomaţiei germane acuză Rusia de atac la valorile fundamentale ale ONU - sefadiplomatiegermania-1663693263.jpg

Articole de la același autor

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a subliniat rolul vital constant al ONU în gestionarea crizelor mondiale, înainte de a pleca spre New York pentru a participa la reuniunea Adunării Generale a ONU, ale cărei lucrări se deschid marţi, potrivit DPA.

Totuşi, Baerbock a adăugat că sesiunea Adunării Generale din această săptămână nu va fi la fel ca precedentele şi a acuzat Moscova că, prin invadarea Ucrainei, a atacat principiile pe care s-au întemeiat Naţiunile Unite.

Chiar dacă este unul dintre cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, Rusia a demonstrat un dispreţ total pentru dreptul internaţional şi întreaga ordine globală, a acuzat ea.

„Avem nevoie de Naţiunile Unite pentru a găsi în comun soluţii la problemele globale. Nicio ţară nu ar trebui să trăiască cu teama că un vecin mai puternic o va ataca într-o zi”, a afirmat Baerbock.

ONU ar putea fi caracterizată ca un forum unde oamenii se ascultă unii pe alţii, cu respect şi înţelegere, uniţi prin valori fundamentale comune, cum ar fi renunţarea la violenţă şi egalitatea tuturor naţiunilor, a spus Baerbock.

Referitor la Ucraina, ea precizat că Germania s-a aflat ferm de partea acesteia şi va continua să o sprijine cu tot ceea ce are nevoie pentru a aduce pacea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6382 secunde