Xi Jinping îl asigură pe Michel că nu există conflicte strategice între China şi UE

153
Xi Jinping îl asigură pe Michel că nu există conflicte strategice între China şi UE - ximichel-1669924602.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, l-a asigurat joi pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel, aflat în vizită la Beijing, că nu există conflicte strategice între China şi Uniunea Europeană şi că ambele părţi trebuie să-şi consolideze comunicarea şi să se coordoneze mai bine în sfera macroeconomică, transmite EFE.

„Nu există niciun conflict strategic între China şi UE. Trebuie să ne consolidăm coordonarea în sfera macroeconomică, să garantăm împreună un lanţ de aprovizionare stabil, să construim motoare pentru economia digitală sau pentru protejarea mediului înconjurător şi să pariem împreună pe noile energii sau pe inteligenţa artificială”, i-a transmis Xi lui Michel în timpul întâlnirii care a avut loc între cei doi înalţi oficiali la Beijing, a anunţat MAE chinez într-un comunicat.

Totodată, Xi a subliniat că ambele părţi trebuie să se opună decuplării, unui nou război rece sau protecţionismului.

„China va fi deschisă companiilor europene şi speră că UE va elimina interferenţele şi va oferi un climat de afaceri just şi transparent pentru companiile chineze”, a insistat Xi, care şi-a exprimat speranţa că UE se va transforma într-un "partener important" pentru ţara asiatică pentru ca ambele părţi să profite de ocaziile oferite de piaţă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9108 secunde