Zelenski: Rusia este o amenințare gravă la adresa modului de viață european

281
Zelenski: Rusia este o amenințare gravă la adresa modului de viață european - yyyyimg-1675953830.jpg
Joi, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat Parlamentului European în cadrul unei sesiuni plenare extraordinare la Bruxelles. În deschiderea sesiunii, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, i s-a adresat președintelui Zelenski: „Înțelegem că luptați nu numai pentru valorile voastre, ci și pentru ale noastre.”

„Ucraina este Europa și viitorul națiunii voastre este în Uniunea Europeană”, a continuat președinta Metsola, adăugând că UE ar trebui să ofere Ucrainei „cel mai rapid proces de aderare posibil” și, „ca măsură imediată, să ofere sisteme cu rază lungă de acțiune și avioane necesare pentru a proteja libertatea”.

În discursul său adresat eurodeputaților, președintele Zelenski a subliniat modul în care Rusia încearcă să distrugă nu numai Ucraina suverană, ci și „modul de viață european”. El a subliniat că vede Europa ca pe un continent bazat pe reguli, valori, egalitate și echitate, (...) un loc în care Ucraina se simte acasă. Kremlinul, pe de altă parte, face tot posibilul pentru a distruge valorile europene, a declarat președintele Zelenski, subliniind modul în care Ucraina luptă și protejează Europa de această forță antieuropeană.

El a mulțumit tuturor europenilor care au sprijinit Ucraina în lupta împotriva invaziei ruse și tuturor celor care au ajutat refugiații ucraineni care au ajuns în UE. Privind în perspectivă, președintele Zelenski a cerut Europei și Ucrainei să meargă împreună și să definească un viitor european comun. Cu toate acestea, el a subliniat că, „pentru ca visele noastre pentru copiii și nepoții noștri să devină realitate, avem nevoie de pace și siguranță. Aceste vise nu vor fi posibile dacă nu vom învinge această forță antieuropeană care încearcă să ne fure Europa”, a concluzionat acesta.

Aceasta a fost prima vizită oficială a președintelui Zelenski în Parlamentul European, după ce s-a adresat eurodeputaților de la distanță în cadrul unei sesiuni extraordinare pe 1 martie 2022, la scurt timp după ce Rusia a început războiul împotriva Ucrainei. El a intervenit, de asemenea, în ședința plenară din 14 decembrie a aceluiași an, când Premiul Saharov 2022 al Parlamentului a fost decernat cetățenilor curajoși ai Ucrainei.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5376 secunde