Să vă arătați bilele!

366
Să vă arătați bilele! - ee8b05fd3b8da11a9b3bd2f6c9774f1e.jpg
A început din nou circul cu arătatul bilelor. Frica de trădarea care bântuie dintotdeauna clasa politică românească, în întregul ei, se manifestă iar. PNL și PSD au anunțat că parlamentarii lor vor vota moțiunea cu bilele la vedere, sub sancțiunea excluderii în cazul abaterii de la directiva partidului. PDL va proceda, probabil, la fel. UDMR nu va arăta bilele, rezervându-și astfel locuri și-n căruță, și-n teleguță, iar minoritarii de alte etnii nu vor vota deloc, scopul fiind, probabil, același.
De fapt, toată tevatura este o încălcare grosolană a regulamentului Parlamentului. De vreme ce este prevăzut votul secret, fiecare parlamentar încalcă legea în momentul în care își arată bilele. Dar, pentru că suntem în România, nu există sancțiuni pentru cei care, la cel mai înalt nivel de decizie, în forul legislativ al țării, nesocotesc legea. În mod normal, votul ar trebui anulat și luat de la capăt până când este asigurată respectarea literei, dar și spiritului legii.
Le-ar fi mai simplu, firește, să schimbe regulamentele, să decidă pentru votul deschis, dar, atunci, cum și-ar mai tranzacționa și valorifica trădările?
Din păcate, este definitorie trădarea pentru degradata noastră clasă politică și, de câte ori se vorbește despre arătarea bilelor, începe mizerabila migrație politică din tabăra celor care scad în sondaje, pe seama măsurilor luate la guvernare, către tabăra celor care cresc în sondaje nu pentru că ar face ceva bun, ci pe seama acelorași măsuri nepopulare ale puterii.
Cum "schimbarea domnilor este bucuria proștilor", sunt convinsă că cei care visează azi la căderea Guvernului Boc nici măcar nu iau în considerare ideea de a micșora aparatul administrativ prin eliminarea clientelei politice, ci se bucură că, dacă bilele îi vor ajuta, își vor aduce proștii (incompetenții) lor în funcții.
Între timp, le susură la ureche pensionarilor și bugetarilor că, în cazul în care moțiunea va trece, pot răsufla ușurați. Probabil ușurați că nu li se vor micșora salariile și pensiile CHIAR ACUM, ci mai târziu. Nu cu 25, respectiv 15 la sută, ci poate cu mai mult. Ușurați că țara va intra într-o nouă criză politică al cărei deznodământ este foarte greu de prevăzut. Ușurați că vom avea alt guvern, care va ajunge la aceleași concluzii, căci cifrele nu se schimbă. Ușurați că, până la urmă, niște trântori îi vor înlocui pe alți trântori. Ce ușurare…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Iunie 2010
Stire din Comentarii : O zi fără REALITATEA lor
Sâmbătă, 12 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Cum să tai ungurește
Vineri, 11 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Nuțu și calul său
Joi, 10 Iunie 2010
Stire din Comentarii : La mâna minorităților
Miercuri, 09 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Nu plânge pentru noi, Bulă!
Sâmbătă, 05 Iunie 2010
Stire din Comentarii : CSI: Diverta sau de ce moare lanțul?
Vineri, 04 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Ce-ai face dacă...
Pagina a fost generata in 0.4833 secunde