164 de ani de la Unirea Principatelor Române și Ziua Internațională a Educației, marcate la Liceul „Virgil Madgearu”

368

Articole recomandate

Să întreținem ceea ce am primit de la străbuni și să transmitem tinerilor valorile profunde, îndatoririle și drepturile democratice câștigate de înaintașii noștri.       

Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei acum 164 de ani, pe 5 ianuarie 1859 iar pe 24 ianuarie și domn al Ţării Româneşti, proclamat fiind domn al Principatelor Unite.

Domnia lui Alexandru Ioan Cuza (1859-1866), deşi scurtă, a fost o perioadă a reformelor care au contribuit la dezvoltarea României moderne: reforma electorală, cea agrară, reforma  învățământului, adoptarea primei Constituții românești și secularizarea averilor mănăstirești.

24 ianuarie este și Ziua Internațională a Educației. La nivel global, reuniunea UNESCO și agenda 2030 arată rolul și importanța motivării cadrului didactic calificat în obținerea unei educații echitabile și de calitate pentru toți elevii. Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat aceasta decizie în 3 decembrie 2018, drept recunoaștere a rolului important al educației interculturale pentru menținerea păcii și construirea unei lumi moderne în spiritul toleranței.

Activitățile extrașcolare sunt relevante pentru dezvoltarea personală și profesionalș a elevului.  Astfel ca îndrumați de profesori, prin educația emoțională, interculturală, prin partciparea la activități în domeniul cultural-artistic, elevii își pot descoperi mai usor misiunea lor in viață, în funcție de harul, vocația și abilitățile înnăscute.

Elevii Liceului Economic “Virgil Madgearu” au desfășurat activități cultural-artistice pornind de la cele doua teme importante menționate mai sus, sub îndrumarea prof. Camelia-Isabela Marcu.

Ora s-a încheiat în compania talentatei eleve Lorena Ioniță, care fredonat  imnul românilor de pretutindeni, “Cântă cucu, bată-l vina”, fiind secondată de colega ei din clasa a XI-a, Georgiana Pricop.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5237 secunde