Elevii de la Școala „Gheorghe Țițeica” dăruiesc din puținul lor celor nevoiași

40738
Elevii de la Școala „Gheorghe Țițeica” dăruiesc din puținul lor celor nevoiași - scoala-30-1698243951.jpeg

Articole de la același autor

În fiecare an, la finalul lunii octombrie, elevii de la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” participă la o serie de acțiuni de voluntariat comunitar. Activitățile au loc la îndemnul cadrelor didactice și cu sprijinul părinților extrem de implicați în campanii umanitare. Copiilor li se dezvoltă spiritul civic, generozitatea și dragostea față de cei din jur, elemente care îi fac mesageri ai binelui.

„Am derulat și anul acesta activitatea de voluntariat cu tema «Săptămâna legumelor și a fructelor donate», acțiune în care s-au implicat toate cadrele didactice din școală și elevii noștri, susținuți și încurajați de părinți. Ne-am propus ca, pe lângă legume și fructe, să donăm în special produse alimentare neperisabile ambalate: făină, orez, mălai, zahăr, fasole, ulei, paste făinoase, conserve. Ne-am orientat spre familii numeroase și defavorizate din mediul rural, urmărind dezvoltarea sufletească a elevilor noștri, o cât mai bună empatizare cu cei care au fost mai puțin norocoși decât ei și, nu în ultimul rând, să aprecieze mai mult ce și cât le oferă propriile familii. Țin să mulțumesc familiilor care au copii în școala noastră pentru tot sprijinul dat de fiecare dată și vă asigur că puținul fiecăruia dintre noi a adus o rază de speranță celor ce l-au primit”, transmite coordonatoarea proiectului, prof. Georgeta Buzgaru.

În această primă acțiune de voluntariat a anului școlar în curs, produsele care au fost strânse de către elevi s-au îndreptat către cei ce servesc masa zilnic în cantinele sociale de pe lângă bisericile „Sfântul Haralambie” și „Sfinții Trei Ierarhi” din Constanța, „Sfânta Paraschiva” din Cumpăna, „Sfântul Ioan Rusul” din Ovidiu și Centrul Social „Cuvioasa Paraschiva” din Negru Vodă. Copiii iau masa în aceste cantine după ce ajung de la școală sau duminica, după slujba religioasă. De asemenea, au primit darurile elevilor de la „Gheorghe Țițeica” și 64 de familii numeroase, aflate în dificultate și bătrâni singuri, bolnavi și neputincioși din Ovidiu, Cumpăna, 2 Mai, Constanța și General Praporgescu din județul Tulcea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5924 secunde