O nouă echipă, de la 1 septembrie, la IȘJ Constanța? Cine revine pe funcția de inspector școlar

6554
6
O nouă echipă, de la 1 septembrie, la IȘJ Constanța? Cine revine pe funcția de inspector școlar - fondorganigrama-1661794260.jpg

Articole de la același autor

Zilele acestea, se turează „motoarele” pentru provocatorul an școlar 2022-2023, cu ale sale inovative module, de a cărui gestionare se vor ocupa cancelarii întregi plus ÎNCĂ un inspector școlar.

Și, ca-n viață, pe ultima sută de metri toate se… aglomerează. Așa se face că vineri, 26 august, la ora 17,30, inspectorii școlari pentru management instituțional le cereau noilor directori detașați să depună, pe repede înainte, încadrările proprii în vederea ocupării în etapele ulterioare de mobilitate. Asta în condițiile în care etapele rămase se referă la concursul județean și angajarea fără studii. Reamintim că actualii directori și directori adjuncți detașați pe funcții au mandat până la finalul celei de-a treia sesiuni a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante.

Nu același lucru se poate spune despre inspectorii școlari, ale căror mandate nu se stabilesc pe baza unui concurs, ci pur și simplu a unor propuneri făcute din teritoriu și avizate de Ministerul Educației începând cu data de 1 septembrie 2022.

Pe surse, am aflat că din organigrama Inspectoratului Școlar Județean Constanța ar urma să dispară anumite persoane, precum prof. Nicoleta Savu, inspector școlar pentru proiecte educaționale, sau prof. Cristina Herghelegiu, inspector școlar pentru științe socio-umane, această din urmă funcție urmând a fi preluată de fostul director adjunct și inspector Mihai Stere.

Și apropo de directori, prin numirea prof. Florian Stoica în funcția de director adjunct al Colegiului Național de Arte „Regina Maria” a fost necesară numirea unui alt inspector școlar pentru arte, s-ar părea în persoana prof. Venera Dinca, titular al Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu”.

Și pentru că vorbeam de plecarea unui inspector pentru proiecte educaționale, s-ar părea că prof. Oana Pahon, până mai ieri la acest departament, va face echipă cu colegele sale la management instituțional, iar de proiecte se va ocupa un profesor recunoscut pentru implicarea sa activă în cadrul Colegiului Național „Mihai Eminescu” – prof. Claudia Portase. Și care s-a mai aflat în echipa IȘJ Constanța: în mandatul inspectorului școlar general prof. Aliss Andreescu, respectiv al prof. Răducu Popescu.

De la același Colegiu Național „Mihai Eminescu” a fost propusă în echipa IȘJ Constanța și prof. Grațiela Dumitrache, care va ocupa funcția de inspector școlar pentru limba și literatura română (normă rămasă neocupată după plecarea prof. Mihaela Airinei, care a demisionat la jumătatea lunii iunie, în plină sesiune de examene naționale).

Totuși, rămâne marea întrebare: pentru cine a fost înființat cel de-al treilea post de inspector școlar general adjunct? Poate în zilele următoare conducerea IȘJ Constanța va găsi de cuviință să ne lămurească într-un comunicat de presă.



Comentează știrea

Iov
29 august 2022
Demisia

Mai, sa fie! Dupa atatea intamplari urate la ISJ Constanta, intens mediatizate la nivel national (cazuri de coruptie, scandaluri etc) ne asteptam ca D-l Mihai sa isi dea demisia dar uite ca omul nostru tine cu dintii de un post in care nu ar trebuit sa fie niciodata judecand dupa capabilitati si prestatia ulterioara!

Pandele
30 august 2022
înlocuiri

Si in locul dnei inspector de informatică cine vine?

Nicoleta
30 august 2022
echipa

Acuzatii grave si dovedite s-au adus la adresa celor din fruntea ISJ, in ultimii ani petrecuti sub inspectorii numiti de partidele psd si pnl, Sorin Mihai si Miu Petrica: demiteri facute de catre doi "generali" incompetenti cu circuri si plangeri penale pe la DNA, favoritisme, mita. E o mare gresala ca politicul sa se amestece in educatie.

gina
30 august 2022
penal pedagogic

Wow! Venera! Ave Venera! Alta penala langa Sorinel pustiu!

Dan
31 august 2022
Isj

Inspectorul general încă mai este? Directoarea de la Dobromir încă mai este?

Iancu
31 august 2022
ISJ

Doamna Nicoleta , cum ați uitat de Răducu care a transformat ISJ-ul intr-o instituție unde s-au petrecut destule amantlâcuri! Sa nu uitam de amanta dansului , madam Dragomir ! Tot pe vremea dansului a fost numit inspector la sport un incompetent , un obscur arbitru de fotbal!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5135 secunde