Patru profesori ai Colegiului ”Mihai Eminescu”, la un curs de perfecționare în domeniul roboticii, în Valencia

1722
Patru profesori ai Colegiului ”Mihai Eminescu”, la un curs de perfecționare în domeniul roboticii, în Valencia - colegiul-eminescu-1684762542.jpg

Articole de la același autor

În perioada 24-28 aprilie 2023, patru profesori ai Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Constanța, Elena Hanu, Elena Enciu, Andreea Codreanu și Luiza Zîrnă, au participat la cursul de robotică Arduino, +, în Valencia, Spania, în cadrul Acreditării Erasmus+, Acțiunii Cheie 1 - Educație Școlară - Mobilitatea persoanelor în scopul învățării, nr. de referință proiect: 2022-1-RO01-KA121-SCH-000060397, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, perioada de implementare fiind 01/06/2022-31/08/2023.

Programul propus a constat în patru zile de curs practic și o zi dedicată vizitării unei școli reprezentative atât pentru oferta lor curriculară, cât și pentru programul de robotică pe care l-au dezvoltat în decursul ultimilor doi ani. În cele patru zile de curs practic, profesorii constănțeni au descoperit platforme educaționale precum Scratch și Tinkercad, kituri de robotică precum Mbot și Arduino Starter și au parcurs opt proiecte de construcție și programare folosind plăcile Arduino.

 „Participarea mea la acest curs în calitate de manager al Colegiului Național «Mihai Eminescu» a fost cu atât mai relevantă cu cât mă confrunt foarte des cu aceste noțiuni, mai ales în vederea dotării colegiului nostru ca Scoala Smart. Pe lângă utilitatea evidentă pe care a avut-o acest curs pentru mine, am simțit și încântarea descoperirii unui domeniu nou și fascinant, atât de prezent astăzi în viața tuturor. Acum, la finalizarea cursului, simt că mi-am lărgit orizontul profesional, dar mă gândesc și la moduri în care pot să aplic noțiunile învățate pentru a-mi crește confortul personal. Mă gândesc de ceva timp la  un mod de a-mi îngriji plantele când sunt plecată și acum știu că pot construi singură un dispozitiv cu temporizator care să le ude”, a transmis prof. Elena Hanu, director adjunct CNME.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.452 secunde