Peste 6.000 de elevi constănțeni de clasa a VIII-a susțin simularea națională a Evaluării

279
1
Peste 6.000 de elevi constănțeni de clasa a VIII-a susțin simularea națională a Evaluării - x-simulare-nationala-evaluare-1679224370.jpg
Având ca obiectiv familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale, Ministerul Educației organizează, începând de luni, 20 martie, simularea Evaluării Naționale.

În 129 de centre din județul Constanța, 6.150 de elevi de clasa a VIII-a vor susține probele simulărilor pentru Evaluarea Națională, care debutează cu proba scrisă la Limba și Literatura română. Proba începe la ora 9.00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore.

Marți, 21 martie, are loc simularea probei scrise la Matematică, iar miercuri, 22 martie, simularea la limba și literatura maternă.

Rezultatele obținute de elevi la simulare vor fi comunicate pe 29 martie și sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vară.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3643 secunde