Prevăzător, IȘJ Constanța a suplimentat clasele pregătitoare, "tampon" pentru scandal

3452
2

Articole de la același autor

După prima etapă de înscrieri la clasa pregătitoare, în județul Constanța au mai rămas disponibile 898 de locuri, din cele 6.314 locuri puse la dispoziție prin planul de școlarizare.

Și pentru că anul trecut s-a lăsat cu scandal la înscriere, întrucât părinții care vedeau curtea școlii de la balcon s-au trezit că trebuie să-și ducă școlăreii în altă unitate, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prevăzător, a suplimentat clasele pregătitoare. Evident, în unități care dispun de spațiu.



Cel mai evident exemplu este cel al Școlii Gimnaziale nr. 31, structură a Liceului Tehnologic „Gh. Duca”, unde pentru anul școlar viitor sunt prevăzute trei clase în planul de școlarizare, în condițiile în care s-au înscris doar șase copii. Dar cum, anul trecut, elevi de la Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza” au fost relocați în Școala 31, mai mult ca sigur și anul viitor vor avea… colegi noi la clasa pregătitoare, unde mai sunt libere 60 de locuri. Apropo, de la Școala 39 vor pleca 61 de elevi.

Interesant de semnalat este și faptul că la Școala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” aproape că s-a dublat numărul dosarelor depuse (119 admise pentru 66 locuri), tot pe fondul scandalului de anul trecut, când părinții care au depus dosarele la Școala 39 și-au dorit să „migreze” către Școala 23, dar nu au mai fost locuri.

Un alt exemplu este Școala Gimnazială nr. 6 „Nicolae Titulescu”, unde conducerea a solicitat două clase, dar IȘJ Constanța a mai suplimentat cu o clasă, ca să aibă și ”vecinii” de la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” unde să învețe (sunt cu 60 de dosare admise peste capacitate). Nu de alta, dar la Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian”, unde au fost relocați în 2023, nu mai sunt locuri, dacă e să luăm în calcul faptul că pentru cele 88 de locuri au fost admise 100 de dosare.

După același scenariu s-au petrecut lucrurile și la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul”, unde, anul trecut, surplusul de elevi a fost direcționat către Școala 14 din Palazu Mare. Și de data aceasta, la Școala 29 sunt 23 de dosare peste capacitate, așa încât o clasă își va desfășura cursurile la Școala 14, unde a fost suplimentat numărul de clase pregătitoare. Nu de alta, dar nici școala-mamă, nr. 38 „Dimitrie Cantemir”, nu mai are spațiu pentru încă aproape trei clase (pentru cele 88 de locuri au fost admise 150 de dosare).



Săptămâna aceasta au loc depunerea, respectiv transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Așadar, dacă sunteți în căutare de locuri la clasa pregătitoare și v-ați lămurit că nu clădirea sau reclama, uneori falsă, vor dezvolta un copil armonios pentru următorii cinci ani, vă puteți adresa Școlii Gimnaziale nr. 10 „Mihail Koiciu” (42 locuri libere), Școlii Gimnaziale nr. 22 „I.C. Brătianu” (19 locuri), Liceului Teoretic „Lucian Blaga” sau Școlii Gimnaziale „Dimitrie Știubei” (infrastructură a Liceului Teoretic „Decebal”).



Comentează știrea

Prevăzător, si cum vine ?
4 iunie

Au facut bine sau rau aici ca au suplimentat ? Si sa intelegem ca doar de frica de scandal se munceste la ISJ ? Strict pe actiune, au facut un lucru util si pe baza unor evenimente mai putin placute din anii precedenti. Adica e de apreciat aici ! Or avea o gramada de spovedit pe la ISJ, dar titlul acuma e super rautacios. Poate era mai bine sa nu faca nimica ISJ sa fie compatibilitate cu trendul pe articole ref. la .conducerea locala a educatiunii. Plus, pai trebuia un tabel pe tot orasul cu alocarile, sa vedem exact e prevazatoare buna sau nu ? [Datele cu 3-4 scoli intuiesc poate prin relatii bune cu conducerea scolilor ca in modul de prezentare ISJ [ unele pe merit, dar toate ? ] nu cred similaritate pe binevointa reciproca. Altfel, sau e un articol de student, ca acolo mai vine mentorul cu buna indrumare !

Claudia Gisca
6 iunie

Adică povestea de anul trecut continua cu același final nefericit! Copii cu domiciliul în proximitate, vor fi relocati la 5 km de casă iar cei cu vize de flotant vor fi admiși pe locurile existente în școala "mama". Ce sa mai spun de cazul în care un copil cu dizabilități cu domiciliul fix în fata scolii a fost relocat la o școală din afara cartierului! Va fi aceeași mizerie ca și pina acum! Pina nu se vor face reglementari legislative în acest sens , părinții vor fi nevoiți sa parcurgă jumătate de oraș din zona de domiciliu pina la școala unde le sunt repartizați copii!

Pagina a fost generata in 1.2568 secunde