Remarcabil succes al învățământului constănțean la Gala Premiilor Naționale eTwinning 2023

15012
Remarcabil succes al învățământului constănțean la Gala Premiilor Naționale eTwinning 2023 - fond-premii-1700996800.jpg

Articole de la același autor

Finalul de an 2023 aduce pentru învățământul constănțean o serie de recunoașteri naționale. Ca rezultat al implementării cu succes a Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS), directorul Școlii gimnaziale nr. 1 din Mangalia, Florin Miron, a fost premiat la Gala Asociației pentru Valori în Educație, iar prof. Maria Andreea Roxana Scarlat, directorul Școlii Gimnaziale „Ioana Atanasiu” din Lipnița, a primit premiul I la secțiunea Tânărul profesor al anului 2023 – învățământul preuniversitar, în cadrul Galei Tineretului din România 2023, organizat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

 

Un nou succes vine din domeniul proiectelor europene. În weekendul recent încheiat, Centrul Național eTwinning a organizat la București Conferința Națională eTwinning 2023, prilej cu care s-au evidențiat și premiat creativitatea didactică, implicarea activă a elevilor în derularea activităților educaționale cu suport digital și multitudinea de aplicații și instrumente care susțin predarea și învățarea.

Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu" Năvodari, reprezentat de prof. Gabriela Ciolpan, şi Liceul Teoretic „Pontus Euxinus" din Lumina, reprezentat de profesor Elena Borcea, au câștigat Premiul I la nivel național pentru proiectul „Down EU Avenue", la categoria proiecte pentru învățământul liceal.

„Proiectul «Down EU Avenue» s-a desfășurat în anul școlar 2022-2023 și a presupus colaborare europeană între școlile EPAS și non-EPAS, promovând valorile europene și democrația participativă. Ca și activități desfășurate, colaborativ, au fost: Ziua Limbilor Europene, programul Erasmus+, calendarul despre istoria Uniunii Europene, Comemorarea Holocaustului prin prezentarea Cartei Europene a Drepturilor Omului. Un punct culminant a fost reprezentat de sărbătorirea Zilelor eTwinning și a Europei, printr-o petrecere în realitatea augmentată. Proiectul a dovedit maturitatea și experiența partenerilor, indiferent de țara din care făceau parte: România, Croația, Bulgaria sau Spania. Sunt foarte încântată de acest premiu și mulțumesc elevilor, colegilor și colaboratorilor externi pentru implicare și profesionalism. Premiul este al tuturor!”, a declarat Gabriela Ciolpan, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu" Năvodari.

Prof. Elena Borcea, de la Liceul Teoretic „Pontus Euxinus" din Lumina, mărturisește că au fost onorați să facă parte din acest proiect inițiat de Școli Ambasador ale Parlamentului European. „Noi am avut trei elevi implicați și a fost o noutate pentru elevii noștri participarea la proiecte eTwinning. Toți cei trei elevi locuiesc în Lumina, iar acest proiect i-a ajutat să își dezvolte abilitățile de comunicare, dar și competențe digitale. Felicitări echipei și, mai ales, elevilor mei minunați!”, a declarat Elena Borcea.

Mai trebuie precizat că de la 1 octombrie și până în prezent, Ministerul Educației a promovat, pe pagina oficială, patru unități de învățământ din județul Constanța ca exemplu de bune practici în implementarea PNRAS: școlile gimnaziale nr. 1 Mangalia și „Ioan Atanasiu” Lipnița, precum și Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol și Liceul Tehnologic Crucea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.583 secunde