Spectacolele acestui week-end, pe scena Teatrului ”Oleg Danovski”: opera ”Don Giovanni” și baletul ”Romeo și Julieta”

170
Spectacolele acestui week-end, pe scena Teatrului ”Oleg Danovski”: opera ”Don Giovanni” și baletul ”Romeo și Julieta” - xspectacole-1654876522.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 11 iunie 2022, de la ora 19:00, publicul meloman este așteptat în sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” pentru o seară în compania miticului cuceritor „Don Giovanni”.

Una dintre cele mai cunoscute și apreciate opere, care combină inspirat dramatismul cu comedia, pentru a prezenta escapadele, aventurile și sfârșitul tragic al celui care a consacrat o… etichetă în rândul bărbaților. Muzica operei a fost compusă de Wolfgang Amadeus Mozart pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, iar premiera absolută a avut loc la Praga, la „Ständetheater”, pe data de 29 octombrie 1787, sub conducerea muzicală a compozitorului.

La Constanța, vor da viață personajelor soliștii Marius Eftimie, Nicoleta Ardelean, Elena Rotari, Leonard Bernad București, Marius Turtoi Debut, Mihaela Ionescu, Daniel Filipescu București, Constantin Acsinte

Duminică, 12 iunie 2022, tot de la ora 19:00, și tot în sala Teatrului, revine spectacol de balet „Romeo și Julieta”, premiat la Gala Premiilor Operelor Naționale (ediția a III-a – 2015) cu Premiul pentru „Cel mai bun spectacol de balet clasic”.

Soliști: Cătălina Iliescu, Bogdan Bîrsănescu, Adrian Mihaiu, Mihai Pîslaru Debut, Iguacel Sanchez, Keito Shimomura, Tomonori Sekiguchi Debut, Ștefan Răuț, Daia Kashiwaba, Yuria Soeta, Mayu Takahashi, Mayura Takase, Luna Muramatsu, Ami Inoue, ș.a.

Pe scena Teatrului „Oleg Danovski”, premiera acestui spectacol a avut loc pe 25 noiembrie 2014, la aproape șapte decenii și jumătate de la premiera mondială (11 Ianuarie 1940), care a avut loc la Teatrul Kirov (în ziua de azi cunoscut ca Mariinsky) din Sankt Petersburg, Rusia.

Bilete disponibile pe https://www.tnobconstanta.ro/bilete și la Agenția Teatrului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6212 secunde