Două licee din județul Constanța premiate cu titlul „Școală Europeană”

74
Două licee din județul Constanța premiate cu titlul „Școală Europeană” - fondscoalaeuropeana-1654876363.jpg

Articole de la același autor

Din cele 131 de unități de învățământ preuniversitar din 36 de județe și din municipiul București înscrise la competiția națională „Școală Europeană, 90 au fost declarate câștigătoare ale ediției a XVII-a și premiate, la Palatul Parlamentului, de ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu.

La eveniment au mai fost prezenți și reprezentanți ai Ministerului Educației, Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și reprezentanța Comisiei Europene în România.

În funcție de județele de proveniență, se înregistrează următoarea distribuție a celor 90 de școli câștigătoare: București – 11, Suceava şi Dolj – câte 9, Iași – 6, Gorj – 5, Cluj, Timiș, Bihor şi Vaslui – câte 4, Buzău, Dâmbovița, Ialomița şi Prahova – câte 3, Botoșani, Constanța, Călărași, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Neamț – câte 2, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Covasna şi Olt – câte una.

Cele două unități câștigătoare din județul Constanța sunt Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari, și Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța.

Competiția „Școală Europeană” se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale Erasmus+ și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Competiția „Școală Europeană” a fost lansată în 2004 în semn de recunoaștere a contribuției școlilor românești la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană.

Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană”, valabilă trei ani, conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale.

De același lucru este convinsă și prof. Elena Hanu, directorul adjunct al Colegiului Național „Mihai Eminescu”, care, întrebată fiind ce reprezintă această certificare pentru colegiul pe care îl conduce, ne-a declarat: „Orice dovadă că noi ne ridicăm deasupra standardelor obișnuite ne aduce câștigul educațional ulterior. Până la urmă, este și o chestie de mândrie. De ce nu aș vrea, ca școală, trei ani, toată lumea să-mi recunoască această valoare? Acest titlu de Școală Europeană acordat de Ministerul Educației vine să încununeze toate eforturile depuse de 80 de cadre didactice, implicate, în afara programului, în tot ceea ce facem noi în privința dezvoltării și implementării de proiecte europene. Este o certificare a faptului că facem aceste lucruri bine, indiferent că vorbim de Erasmus, E-Twinning sau POCU, dar și toate evenimentele derulate de Parlamentul European în România”.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1322 secunde