Nu încercaţi să îndepărtaţi singuri punctele roşii de pe piele! Apelaţi la un medic!

189
Nu încercaţi să îndepărtaţi singuri punctele roşii de pe piele! Apelaţi la un medic! - fondpuncterosii2-1654876103.jpg

Articole de la același autor

Medicii susţin că, deși nu prezintă niciun risc pentru sănătate, multe persoane doresc să îndepărteze aceste puncte, deoarece le consideră inestetice, în special în momentele în care poartă haine care nu acoperă aceste imperfecțiuni. Totuși, nu încercaţi niciodată să îndepărtaţi punctele roșii de pe piele acasă, chiar dacă intenționaţi să utilizaţi produse naturiste în acest scop.

De cele mai multe ori, punctele roșii nu semnalizează prezența unei probleme de sănătate grave, în afara cazurilor în care sunt însoțite de disconfort, mâncărimi sau sângerări. Cu toate acestea, dacă experimentați aceste simptome, consultați imediat un medic. Desigur, majoritatea oamenilor au observat, la un moment dat, că le-au apărut pe corp puncte roșii. De regulă, aceste imperfecțiuni au tendința să apară și apoi să dispară aparent fără niciun motiv. Cu toate acestea, mulți oameni sunt îngrijorați de punctele roșii de pe piele, chiar dacă ele dispar imediat.
 

Potrivit dr. Adelina Ivan, punctele roșii de pe piele sunt angioame ce prezintă o componentă ereditară și, în general, sunt rezultatul îmbătrânirii pielii. „Cu toate acestea, deși nu sunt canceroase sau cauzate de efectele nocive ale razelor solare, asta nu înseamnă că nu este nevoie să le monitorizaţi atent, astfel încât să surprindeţi orice schimbare la timp. De obicei, punctele roșii de pe piele apar mai frecvent în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 40 și 45 de ani. Cu toate acestea, ele pot afecta și copiii sau adolescenții. În general, culoarea roșie a acestor pete este elementul care atrage atenția, mai ales pentru că, pe lângă faptul că sunt relativ vizibile, punctele roșii ale pielii sunt foarte inestetice. Din acest motiv, multe persoane apelează la diverse tratamente pentru a îndepărta punctele roșii de pe piele. Dar, atenţie, ele sunt rezultatul dilatării capilarelor din cauza rupturilor de la nivelul sistemului vascular”, a precizat medicul.


Mai mult decât atât, punctele roșii de pe piele sunt asemănătoare cu varicele, însă perpendiculare pe piele, nu paralele cu aceasta.


Practic, ele sunt tumori benigne, acumulări de melanocite care, spre deosebire de alunițe, rareori devin maligne. Pe lângă puncte roșii, pielea poate fi acoperită și de pete de această culoare. Reţineţi, însă! Cuperoza se manifestă la fel ca dilatarea capilarelor, dar această boală produce imperfecțiuni asemănătoare cu venele în pânză de păianjen. Vestea bună este că petele roșii provocate de cuperoză nu sunt permanente și dispar în timp. Dacă simțiţi durere, mâncărimi sau alte inconveniente din cauza lor, mergeţi de urgenţă la un medic. Nu în ultimul rând, este necesar să monitorizaţi foarte atent culoarea și forma acestor imperfecțiuni cutanate. Dacă se închid la culoare sau dacă observaţi că devin aspre sau neregulate la margini, consultaţi, de asemenea, un medic. Deseori, mărimea punctelor roșii de pe piele poate varia între 6 și 7 mm. Totuşi, fiind vase capilare, nu este indicat să încercaţi să le îndepărtaţi pe cont propriu. Numai un dermatolog vă poate prescrie un tratament adecvat. În astfel de situaţii, la nevoie, numai un specialist va utiliza un laser sau un bisturiu electric pentru a îndepărta punctele roșii de pe piele și a preveni reapariția acestora.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8485 secunde