Teatrul de Stat din Constanța, o prezență dorită pe scenele festivalurilor naționale

1447
Teatrul de Stat din Constanța, o prezență dorită pe scenele festivalurilor naționale - fond-teatrul-de-stat-1694798479.jpg

Articole de la același autor

În ciuda perioadei complicate pe care o străbate din punct de vedere locativ, dar și a faptului că încă nu este declarat „național”, Teatrul de Stat din Constanța traversează, totuși, o perioadă fastă pentru actuala trupă, care a fost invitată să participe la numeroase evenimente de anvergură.

Zilele trecute, a deschis Reuniunea Națională a Teatrelor Românești de la Chișinău, cu prestigiosul spectacol „Seaside Stories”, cu care, de altfel, a participat și la Festivalul Internațional de Teatru de la Piatra Neamț, weekendul trecut.

Cu aceeași piesă multi-premiată de UNITER va participa, în luna octombrie, la Iași, la Festivalul Internațional pentru Publicul Tânăr, organizat de Teatrul Luceafărul din Iași.

Cu un alt spectacol - „8 tați” - va participa, pe 27 septembrie, la Festivalul de Teatru și Arte Performative de la Brăila.

În parteneriat cu Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, și anul acesta Teatrul de Stat va organiza Festivalul-Concurs DbutanT. Spectacolele, selecționate de un juriu profesionist a cărui președintă este Vava Ștefănescu, vor fi jucate atât pe scena Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, cât și pe scena Teatrului de Stat Constanța.

Aflat în al patrulea an de când Teatrul de Stat Constanța este co-producător al Festivalului DbutanT, evenimentul este dedicat tinerilor debutanți în profesii teatrale. Anul acesta este rândul coregrafilor, după ce anii anteriori au fost dedicați regizorilor, scenografilor, actorilor. „Vom avea cinci spectacole de teatru-dans care vor fi prezentate în Sala Studio, în perioada 3-6 octombrie”, a precizat directorul Teatrului de Stat, Erwin Șimșensohn.

Cu spectacolul „Jocuri în curtea din spate”, teatrul tomitan va fi prezent la prima ediție a Festivalului X-Fest, eveniment dedicat adolescenților, organizat de Teatrul Excelsior.

Pe 24 și 25 octombrie, Teatrului de Stat constănțean a fost selecționat să participe la Festivalul Național de Teatru, cu spectacolul „Seaside Stories”

Publicul constănțean așteaptă nerăbdător premiera

Prima premieră a stagiunii 2023-2024 pe care Teatrul de Stat o pregătește spectatorilor constănțeni este dedicată memoriei Festivalului de Muzică Ușoară Mamaia, dar din cu totul altă perspectivă. La ultima întâlnire cu presa, din luna august, a directorului Erwin Șimșensohn, am aflat că premiera se va numi „Zece lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”. „Nu este un spectacol omagial, dimpotrivă, este tratat cu foarte multă nostalgie și umor. Colegii noștri repetă la o piesă care se scrie chiar acum. Dramaturgia piesei este un «work in progress». Dramaturgul Gabriel Sandu este cel care semnează și co-regia alături de Elena Morar. Cumva o perspectivă a multor artiști care au fost la festival, dar nu din elita evenimentului. Vorbim de cei mulți care fost pe locul doi, pe locul trei, care n-au reușit să devină vedete în urma acestui festival”, a declarat Erwin Șimșensohn. Cu precizarea că premiera este programată pe 23-24 septembrie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1787 secunde