Turismul la Constanţa, în extrasezon, oferă oportunități pentru toate vârstele

32781

Articole recomandate

Anual, litoralul românesc reprezintă principala atracție pentru mai mult de un milion de turiști, atât români, cât și străini ce ne calcă granițele în timpul sezonului estival. Cu toate acestea, frumusețea locurilor nu este umbrită pe tot parcursul anului. Orașul Constanța, dar și zonele din apropiere oferă o multitudine de atracții turistice care pot fi admirate. Indiferent de vârstă, pasiuni sau scopul cu care au ajuns la mare, turiștilor li se oferă o gamă largă de variante din care pot alege cum să își petreacă timpul.

Atunci când vine vorba despre tineri, aceștia își doresc să viziteze ceva mai pe gustul lor, specific vârstei. În Constanța, aceștia au nenumărate posibilități din sfera turistică și artistică, pornind de la monumente istorice, până la arta stradală.



Există o multitudine de atracții turistice atât din inima Constanței, cât și în împrejurimi. Spre exemplu, cei pasionați de artă au posibilitatea de a se bucura de frumusețea Muzeului de Artă, iar cei cu înclinații istorice pot vizita Muzeul de Istorie Națională și Arheologie și monumente precum faimoasele ruine ale cetăților Histria, Tomis, Callatis, care au o însemnătate istorică pentru județ. Pe lângă acestea, au șansa să dea mâna cu emblema Constanței, Cazinoul.

Tinerii care își doresc să descopere moștenirea naturală a zonei au posibilitatea de a explora obiective mai recent promovate. O astfel de atracție este Rezervația marină 2 Mai- Vama Veche. Aici, vizitatorii au ocazia să întâlnească mediul în care căluții de mare trăiesc și se dezvoltă. Peștera Limanu este un alt loc unde turiștii pot cunoaște informații despre speciile de lilieci și micile vietăți care trăiesc acolo. Pasionații de cai și echitație au șansa de a călca pragul Hergheliei Mangalia, unde au acces la lecții de călărie și de îngrijire a unui armăsar.

Pe partea de recreere, județul oferă nenumărate posibilități celor tineri în căutare de distracție și relaxare. De la parcuri dedicate activităților sportive precum mersul cu bicicleta, rolele și skateboard-urile, până la locuri pentru destindere, cum ar fi cafenelele și pub-urile.





Turiștii pot admira priveliștea panoramică pe care o oferă Moscheea Regală „Carol I“

Având în vedere că social media-ul se află în continuă dezvoltare, tot mai mulți tineri adulți sunt preocupați de crearea de conținut foto-video, care în același timp devine o arhivă a amintirilor. Așadar, există o mulțime de locuri care le-ar putea satisface această pasiune. Un exemplu sugestiv este Strada Vântului, amplasată în centrul istoric al orașului. Faimosul cartier Santa Maria Bay, localizat pe malul Mării Negre, este o altă variantă pentru pasionații de frumos. Cei atrași de arta stradală au ocazia de a se delecta cu o serie de picturi urbane, realizate în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța, din cadrul proiectului „#ComeToUpgradeYourCity”. Aceste opere se pot găsi în zona falezei, în Centrul Vechi și, de asemenea, în zona Gării.

Dacă distracția, cluburile sau cafenelele nu mai reprezintă un punct de interes, Constanța le oferă turiștilor multe alte variante din care pot alege. O plimbare pe faleza portului este o oază perfectă de liniște unde poți admira tablourile superbe creionate de natură, având în prim-plan Cazinoul înfrumusețat de imaginea unui răsărit sau a unui apus de poveste. Tot în apropiere, în port, turiștii se pot bucura de delicatesele locale din pește proaspăt și fructe de mare ce așteaptă să fie descoperite la terasele înlănțuite de-a lungul malului, în bătaia brizei mării.

În aceeași zonă, Centrul Vechi al orașului, turiștii pot admira priveliștea panoramică pe care o oferă Moscheea Regală „Carol I“. În apropierea Moscheei se află Biserica „Sfântul Anton de Padova“, aceasta datând din 1861 și reprezentând o locație liniștită pentru o vizită pe timpul zilei.

Lista atracțiilor turistice nu se oprește în Centrul Vechi. În lista patrimoniului cultural dobrogean se află și Amfiteatrul Tomisului și Bazilica Paleo-Creștină, situate la demisolul Hotelului Forum Continental Constanța, fiind accesibile pentru publicul larg. Acestea au fost găsite în anul 1989, întâmplător, în timpul săpăturilor făcute pentru fundația hotelului, și ascund o istorie fascinantă a originilor noastre ce așteaptă să fie descoperite de către turiștii din toată țara și nu numai.





Bază de tratament, la Techirghiol

Potrivit atât pentru copii, dar și pentru cei mai în vârstă, Parcul Tăbăcărie este locul ideal de recreere unde poți asculta liniștea naturii și poți admira lebedele ce oferă un spectacol aparte în tot timpul anului. Totodată, pe malul lacului Tăbăcărie se află și Biserica Neagră, care poate fi, de asemenea, vizitată.

Pentru pasionații de muzică rock-folk, în fiecare săptămână, clubul Doors organizează concerte ce au în prim-plan trupe renumite precum Cargo, Bosquito, Iris și multe altele, dar și trupe locale. Acestea creează o atmosferă care va rămâne o amintire plăcută pentru mult timp. Cu siguranță veți fredona versurile împreună cu artiștii în amintirea vremurilor trecute.

În apropierea Constanței, la Techirghiol se află și una dintre cele mai mari baze de tratament balnear din România. Aceasta este renumită pentru nămolul cu numeroase beneficii pentru sănătate. O zi petrecută la Techirghiol poate fi un adevărat răsfăț, experimentând diferite tipuri de masaje, împachetări și băi cu săruri minerale.

Indiferent de anotimp sau vremea de afară, Constanța oferă turiștilor de pretutindeni o multitudine de atracții ce așteaptă să fie descoperite. Frumusețea locurilor nu se limitează doar la plajele cu nisip auriu și răcoarea apei cristaline. O întreagă istorie, spectacole de toate tipurile, artă gastronomică locală și distracția de noapte invită românii, dar și străinii să le exploreze.

Când a fost întrebat de ce a ales Constanța în extrasezon, un turist a spus: “Am venit doar să văd un răsărit frumos împreună cu iubita mea.”



Iar la întrebarea “Ce părere aveți despre Constanța acum, în extrasezon?”, răspunsul a fost: „Mie îmi place în perioada asta la mare pentru că este liniște, nu este aglomerație, iar prețurile sunt mult mai accesibile la hoteluri”.

“Ce părere aveți despre Constanța acum, în extrasezon?”, au mai fost întrebaţi unii turişti. „Mizerabilă, gropi peste tot, deci, într-un cuvânt, dezastruos în momentul de față. Acum doar plajele sunt frumoase, pentru că sunt curate”, a fost răspunsul primit de la Alex, în vârstă de 21 de ani.



Mara MAVROMALIDI, Diana ANGHEL, Oana CHIRANA, Andreea STAN, Alex IANULE şi Alex IOAN

Universitatea „Ovidius”, Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, anul I  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5292 secunde