Ziua Dobrogei, la Biblioteca Județeană Constanța. „Trebuie să fiți foarte conștienți de ceea ce reprezentați ca dobrogeni”

4321
Ziua Dobrogei, la Biblioteca Județeană Constanța. „Trebuie să fiți foarte conștienți de ceea ce reprezentați ca dobrogeni” - whatsapp-image-20231114-at-13201-1699960842.jpeg

Articole de la același autor

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța a fost, astăzi, gazda unui eveniment dedicat aniversării a 145 de ani de la reintegrarea Dobrogei la statul român, care a adus laolaltă zeci de elevi constănțeni interesați de semnificația sărbătorii. Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, împreună cu Palatul Copiilor și Universitatea „Ovidius” Constanța, au organizat, de la ora 10:00, proiectul județean „Istorie și Civilizație în Dobrogea Multiculturală” – Ediția I.

Pentru a aniversa cum se cuvine Ziua Dobrogei, gazda evenimentului, prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, managerul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, a avut alături pe prof. Sorin Mihai, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, decanul Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, conf. univ. dr. Cosmin Căprioară, conf. univ. dr. Nistor Bardu și dr. Lavinia Dumitrașcu, muzeograf, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

„Scriitorii, oamenii de cultură, sportivii din Dobrogea, au contribuit în mod esențial la punerea pe hartă a acestei regiuni. Este vorba de mari actori, mari artiști clasici! Deci Dobrogea este, și din acest punct de vedere al excelenței, în ceea ce privește cultura, un reper important. Este foarte clar pentru mine că într-un fel ștafeta, ușor-ușor, va fi predată și trebuie să fiți foarte conștienți de ceea ce reprezentați ca dobrogeni, ca locuitori ai acestei regiuni”, a declarat, în deschiderea evenimentului, managerul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, Angelo Mitchievici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.45 secunde