Ce alimente sunt benefice pentru bebe

139
Ce alimente  sunt benefice  pentru bebe - alimentatiabebelusului-1365779685.jpg
Ce să iei în calcul când îl treci pe alimentația solidă? Cum știi când e momentul potrivit? Sunt întrebări pe care fiecare mămică și le pune atunci când trebuie să diversifice ceea ce mănâncă propriul copil. Unii bebeluși sunt pregătiți să mestece mai devreme, alții mai târziu și deși nu există o regulă fixă cu privire la vârsta trecerii pe alimente solide, trebuie avute în vedere câteva reguli clare.

De la 3 la 4 luni

Bebelușii încep să fie interesați de hrana solidă, unii dintre ei chiar salivând atunci când îi văd pe adulți că mănâncă. De la această vârsta începe să își țină singur capul și să stea în funduleț cu puțin ajutor.

Asta nu înseamnă însă că îi poți da hrana solidă de trei ori pe zi. Poți însă să începi să-i prepari piureuri din diverse fructe și legume, pe care să le alternezi cu laptele matern sau cel praf.

De la 4 la 6 luni

În jurul acestei vârste poți introduce alimentația solidă fără probleme. Începe cu fulgi de orez pasați, care spre deosebire de cei de grâu nu conțin gluten. Amestecă o linguriță de cereale cu 4-5 lingurițe de lapte până se formează o compoziție păstoasă.

De la 6 la 8 luni

Poți începe să variezi, de la piureuri din fructe și legume, la diverse cereale. Fii atentă la reacții alergice cum ar fi diaree, scărpinat excesiv, iritații sau respirație grea. Dacă are o reacție alergică la un aliment, nu îi mai da, dar încearcă din nou peste câteva luni. Dacă alergia continuă să se manifeste, mergi la doctor.

De la 8 la 10 luni

Începe să mănânce din ce în ce mai mult hrană solidă și mai puțin lapte. Poți începe să introduci carnea în alimentație. Aceasta trebuie să fie pasată sau tocată foarte mărunt.

Îi poți da unele fructe și legume nepasate, din care să muște singur, spre exemplu o felie de măr sau un morcov fiert.

De la 9 la 12 luni

Continuă să-i dai majoritatea alimentelor pasate. Deși a mai crescut și ai impresia că se poate descurca și cu hrană mai tare, încă se poate îneca.

(sursa: www.baby.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Martie 2013
Stire din Diverse : Ce boli de ochi pot afecta copiii
Sâmbătă, 06 Aprilie 2013
Stire din Sănătate : Cum se curăță corect ochii bebelușului
Pagina a fost generata in 1.7296 secunde