Antifrauda Fiscală: Prejudiciu de peste 200.000 de lei la bugetul de stat, cauzat de o fabrică clandestină de producţie de tutun

305
Antifrauda Fiscală: Prejudiciu de peste 200.000 de lei la bugetul de stat, cauzat de o fabrică clandestină de producţie de tutun - 1-1700653621.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat într-o locaţie clandestină peste 300 kg de tutun vrac şi amestecuri de tutun de narghilea fără a fi marcate, achiziţionate atât intracomunitar din Germania, cât şi non-UE.

„În cadrul operaţiunii «Nargile», inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au identificat, în luna noiembrie a anului curent, un circuit ilegal de producţie a tutunului pentru narghilea. În locaţia clandestină situată în judeţul Maramureş, inspectorii au identificat peste 300 kg de tutun vrac şi amestecuri de tutun de narghilea fără a fi marcate, achiziţionate atât intracomunitar din Germania, cât şi non-UE”, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), transmis miercuri, 22 noiembrie.

Aceste produse erau prelucrate fără a îndeplini condiţiile legale de autorizare de către Autoritatea Vamală Română şi/sau Ministerul Sănătăţii şi ambalate în cutii de plastic fără etichete privind conţinutul, provenienţa sau procentul de tutun/nicotină.

„Comercializarea produselor astfel obţinute se efectua prin intermediul platformelor online, fără a fi însoţite de documente de provenienţă, către operatori economici şi persoane fizice situate pe întreg teritoriul României.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, reprezentând accize, TVA şi impozit profit aferent cantităţii de 300 de kg este de 200.000 de lei.

Pentru a identifica totalul cantităţilor comercializate de acest operator economic, verificările vor continua pe întreg lanţul de tranzacţionare. În situaţia în care inspectorii antifraudă nu ar fi destructurat această reţea de distribuţie, prejudiciul adus bugetului statului, estimat la nivelul a şase luni de activitate, ar fi fost în cuantum de 2 milioane de lei.

Acţiunea inspectorilor DGAF a fost sprijinită de comisarii ANPC, care au dispus indisponibilizarea de la comercializare a amestecului de tutun”, au precizat reprezentanţii ANAF. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5004 secunde