CFR Infrastructură Constanţa: Expoziţie de arte vizuale, organizată de personalul instituţiei

40783

Articole de la același autor

Sărbătorile de iarnă i-au inspirat pe artiștii de la SRCF Constanța, care au organizat, marţi, 5 decembrie, o expoziție de arte vizuale

Picturi în care sunt reprezentați îngeri, peisaje și portrete, desene în creion sau în cărbune, tablouri făcute cu multă migală din puzzle, dar și diferite obiecte hand made confecționate din materiale diverse, sunt prezentate în cadrul unei expoziții, la sediul SRCF.

Lucrările sunt realizate de opt artiști amatori, angajați ai CFR Infrastructură Constanța. Aceștia au fost inspirați de sărbătorile de iarnă și le-au oferit colegilor câteva momente de inspirație și bucurie, dar și o scurtă călătorie printre culori, stiluri, emoții și viziuni, se arată într-un comunicat transmis de Biroul Mass Media din cadrul CFR Infrastructură Constanța. 




Alina Tudor: „Este a doua oară când ne putem prezenta lucrările în cadrul Regionalei CF Infrastructură Constanța. De data aceasta, pentru că se apropie Crăciunul, am pregătit globulețe și îngerași din ceramică. Eu lucrez în lut cu uscare rapidă, dar am încercat să aducem, cu toții, o pată de culoare pentru colegii noștri și sperăm să se bucure. Iubesc Crăciunul și am realizat cu multă dragoste toate piesele pe care le-am creat”.

Oana Marcu: „Aceasta este prima dată când îmi expun, în mod public, lucrările. Desenul este cea mai mare pasiune a mea. Îmi place să lucrez în acuarelă, creion, cretă, cărbune și liner, dar preferatul meu rămâne creionul. Cu ajutorul lui simt că mă exprim cel mai bine din punct de vedere vizual. Nu am făcut niciun curs, dar desenez de când mă știu. Îmi plac artele vizuale foarte mult, iar desenele mele prezintă în general femei, pentru că, în lumea aceasta, cred că totul este despre ele”. 




Lucian Asaftei: „Mă inspiră nevoia de creare a frumosului, motiv pentru care urmez și cursurile Școlii Populare de Artă. Am participat cu lucrările mele la mai multe expoziții, dar încă mai experimentez și încerc să ating mai multe teme, deși îmi plac foarte mult peisajele. La această expoziție prezint câteva lucrări din Portul Tomis din Constanța, dar și picturi cu peisaje din Malta, Balcic, din Nessebar și Praga. Când realizez tablourile mă inspiră, în general, atmosfera de acolo, arhitectura, culorile și, nu în ultimul rând, lumina”.

Paula Stanciu: „Am pregătit cu multă pasiune lucrările pe care le expun astăzi. M-au inspirat sărbătorile de iarnă și am realizat chiar și un înger de lumină, care reprezintă bucurile, liniște și pace. Toate tablourile pe care le-am creat au o inimă, chiar dacă acest lucru nu se vede. Picturile le-am realizat în 6 luni și sunt foarte mulțumită de ele, pentru că au o profunzime aparte. Este pentru a cincea oară când îmi expun tablourile și sunt bucuroasă că anul viitor voi participa la o expoziție tocmai la Bistrița, astfel că trebuie să lucrez mult până atunci”. 




Ionela Tobă: „Astăzi prezint la expoziție 10 picturi, acril pe pânză, realizate în tehnică mixtă cu foiță de aur. Lucrările au diferite dimensiuni și prezintă mai multe stări și trăiri. Pictura a devenit o pasiune și o îndeletnicire foarte aproape sufletului meu. Am pictat dintotdeauna, dar nu am pus accent pe ceea ce pot să fac. Din nimic poți face mult. Fiecare tablou în parte are propria trăire, starea pe care am avut-o la momentul respectiv. Pictura m-a ajutat să trec peste foarte multe probleme și este, pentru mine și sufletul meu, ca o oază de liniște”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5447 secunde