Inflaţie, turism, bursă. INFO economic

202
Inflaţie, turism, bursă. INFO economic - 1-1701776120.jpg

Articole de la același autor

l Banca Naţională a României a anunţat pentru finalul anului o inflaţie de 7,5%, dar cifra pentru luna noiembrie pe care o va anunţa INS ar putea fi mai mică, de 7%, susţine Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României. Acesta a participat la Gala BankingNews, în cadrul căreia guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu, a primit premiu pentru aportul considerabil pe care l-a avut în ceea ce priveşte stabilizarea dobânzilor şi asigurarea siguranţei băncilor din România.

l Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente şi camere de închiriat), în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, au însumat 11,794 milioane de persoane, în creştere cu 11,3% faţă de perioada similară din 2022, informează Institutul Naţional de Statistică. Din numărul total de sosiri în cele 10 luni din 2023, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 84,6%, în timp ce sosirile turiştilor străini au reprezentat 15,4%.

l Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere pe toţi indicii şedinţa de marţi, 5 decembrie, cu tranzacţii de 2,9 milioane de lei, efectuate în prima jumătate de oră de la debutul operaţiunilor. Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, s-a apreciat cu 0,40%, iar indicele BET-Plus, ce arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, a deschis în creştere cu 0,38%. Cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Comelf (+3,28%), BVB (+3,03%) şi Fondul Deschis de Investiţii ETF BET Patria - Tradeville (+2,84%). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4193 secunde