Infrastructură rutieră, turism, comerţ. INFO economic

151
Infrastructură rutieră, turism, comerţ. INFO economic - 1-1702638921.jpg

Articole de la același autor

l O nouă secţiune din Autostrada Transilvania urmează să fie dată în circulaţie anul acesta, lucrările pe secţiunea Cheţani-Câmpia Turzii (15,7 km) fiind aproape de final, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu. „Săptămâna viitoare, după deschiderea acestei secţiuni, se va putea circula pe 113 km de autostradă de la Târgu Mureş până la Nădăşelu (judeţul Cluj). Asocierea de constructori austrieci şi germani s-a mobilizat bine: deschiderea circulaţiei pe acest sector are loc mai devreme faţă de termenul contractual, prevăzut pentru 2024”, a explicat Grindeanu.

l Peste 1,5 milioane de turişti străini au fost cazaţi în unităţile de profil din România în primele nouă luni ale acestui an, iar cheltuielile acestora au depăşit 3,9 miliarde de lei, respectiv 2.578 de lei de persoană, se arată într-un raport transmis de Institutul Naţional de Statistică, vineri, 15 decembrie. Călătoriile pentru afaceri (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 50,1% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România în perioada ianuarie - septembrie 2023, cheltuielile acestora reprezentând 55,1% din totalul cheltuielilor.

l Comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 13,3%, în primele zece luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă din 2022, influenţată de comerţul cu autovehicule (+23,8%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,2%), Institutul Naţional de Statistică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1834 secunde