Concedii planificate din vreme! 2023, anul mini-vacanţelor în România

208
Concedii planificate din vreme! 2023, anul mini-vacanţelor în România - 11-1702558714.jpg

Articole de la același autor

Românii au apelat, în acest an, din ce în ce mai mult, la vacanţe de tip „early booking” şi au rezervat vacanţe chiar şi cu 120 de zile înaintea datei de check-in, reiese dintr-o analiză realizată platforma de rezervări hoteliere online travelminit.ro.

Dacă, în anii pandemiei, pe fondul nesiguranţei cauzate de restricţii, turiştii îşi făceau planurile de călătorie aproape de pe o zi pe alta, în 2023, ei şi-au organizat concediul pe termen lung şi au efectuat rezervări cu 30, 60, 90 sau chiar cu 120 de zile înainte de sejur. În acelaşi timp, reprezentanţii platformei susţin că 2023 a fost anul mini-vacanţelor în România, şi ca efect al faptului că multe sărbători legale au fost în preajma week-end-ului.

„În cazul celor care au fost la jumătatea săptămânii, autorităţile au luat decizia de a mai da o zi liberă (lunea sau vinerea) pentru a se face punte cu week-end-ul. Ziua Unirii Principatelor Române, mini-vacanţa de Paşte, 1 Mai, mini-vacanţa de Ziua Copilului şi de Rusalii, mini-vacanţa de Sf. Maria şi mini-vacanţa de Sf. Andrei şi 1 Decembrie au fost cele mai bune oportunităţi pentru ca românii să călătorească în 2023.

În perioada Paştelui, cele mai multe rezervări au fost efectuate cu 38 de zile înainte de data sosirii, o dovadă în plus a faptului că, în turism, nu a mai existat incertitudinea din vremea pandemiei şi că românii au avut încredere să-şi planifice vacanţele din timp.

Însă de departe cel mai aglomerat week-end a fost legat de mini-vacanţa de Sf. Andrei şi 1 Decembrie. Românii au plătit, în medie, 855 de lei pentru un sejur de Ziua Naţională, în perioada 30 noiembrie - 4 decembrie”, se arată într-un comunicat de presă al Travelminit.ro, transmis joi, 14 decembrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4273 secunde