Ministerul Sorin Grindeanu va propune aprobarea în Guvern a unui memorandum pentru a opri grevele la CFR şi TAROM

293
Ministerul Sorin Grindeanu va propune aprobarea în Guvern a unui memorandum pentru a opri grevele la CFR şi TAROM - 31984749015071639031186935568823-1700834696.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Transporturilor va propune aprobarea în Guvern a unui memorandum, pentru a opri grevele la CFR SA şi TAROM, a afirmat, vineri, 24 noiembrie, într-o conferinţă de presă, ministrul Sorin Grindeanu.

„Cel mai probabil, miercuri va fi o şedinţă de Guvern în care vom promova noi, ca minister, un memorandum legat nu doar de CFR, ci şi de metrou şi nu doar - mai sunt şi alte companii. Eu sunt convins că pe parcursul zile de astăzi o să vină şi un comunicat din partea sindicatelor, astfel încât, până miercuri, să existe o anumită zonă de linişte, urmând ca miercuri Guvernul să decidă dacă aprobă sau nu. În mod sigur va aproba, dacă vom reuşi să parcurgem tot circuitul de semnături”, a declarat Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, memorandumul ce făcea referire la acordarea de prime, sporuri şi bonuri de masă a fost deja aprobat în urmă cu o săptămână în Guvern.

„Ca ministru, fac tot ceea ce pot ca miercuri să intre acest memorandum, să fie aprobat în Guvern. Nu pot să iau decizii în numele sindicatelor, dar în mod clar în momentul în care este aprobat un asemenea memorandum nu mai există obiectul acestei greve şi, bineînţeles, că nimeni nu-şi doreşte. Eu cred că nici sindicatele nu-şi doresc să facă până la urmă grevă”, a spus Grindeanu.

În plus, şeful de la Transporturi a precizat că TAROM va fi o altă companie vizată de memorandum.

„O să promovez un memorandum legat de TAROM, pentru că TAROM-ul este pe piaţă liberă. Aici nu poţi să ai îngrădiri de tipul companiilor sau instituţiilor de stat, şi e normal să fie exceptate toate acestea, dar vor fi exceptate - fie că vorbim de CFR, metrou sau TAROM, companii aflate pe pierdere - vor fi exceptate dacă până la sfârşitul anului 2024 se obligă să ia decizii de eficientizare în interiorul companiilor, eficientizare a activităţii lor, că vorbim de TAROM sau că vorbim de CFR. Doar în forma asta se vor aproba aceste memorandumuri”, a subliniat ministrul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4533 secunde