Nava „Mecit Kaptan”, eşuată luna trecută, va părăsi portul Constanţa remorcată

228
Nava „Mecit Kaptan”, eşuată luna trecută, va părăsi portul Constanţa remorcată - 1-1702029562.jpg
Nava „Mecit Kaptan”, sub pavilion Barbados, care a eşuat după ce a lovit un dig de protecţie în noaptea furtunii din data de 26 noiembrie 2023, se pregăteşte să părăsească portul Constanţa remorcată.

„S-au efectuat operaţiuni de scafandrerie pentru a determina dacă aceasta prezintă găuri de apă. În urma inspecţiilor, s-au constatat fisuri în corpul navei, care au fost astupate de către scafandri. Lucrările au fost realizate în prezenţa reprezentantului societăţii de clasificare.

De asemenea, sistemul de propulsie şi guvernare al navei este avariat, iar palele elicei şi cârma sunt deformate. În urma certificatelor provizorii emise de pavilionul navei, acesta va părăsi portul Constanţa cu ajutorul remorcherelor şi va ajunge în şantierul naval Tuzla, din Turcia, pentru reparaţii”, informează reprezentanţii Autorităţii Navale Române (ANR).

Reamintim că, în data de 26 noiembrie 2023, în jurul orei 3.00, nava sub pavilion Barbados, în balast, ancorată în rada interioară a portului Constanţa, a început să grapeze, din cauza condiţiilor meteo extreme. Nu s-a reuşit stabilizarea ei şi a colizionat uşor cu remorcherul „Ares”, ancorat de asemenea la rada interioară, pentru adăpost. Ulterior, a continuat să se afle în derivă şi a eşuat după ce a lovit un dig de protecţie.

Căpitănia Portului Constanţa a solicitat remorchere pentru asistenţă şi salvare. Pentru a gestiona situaţia de urgenţă, două remorchere au fost mobilizate pentru intervenţie. Astfel, la ora 9.30, nava a fost acostată în siguranţă în dana 128 cu ajutorul remorcherelor.

„Pentru reuşita operaţiunii de salvare, care a fost una extrem de dificilă din cauza furtunii violente, îi felicităm şi le mulţumim pilotului care s-a aflat la bordul navei, echipajelor remorcherelor şi navelor ARSVOM aflate în asistenţă şi, nu în ultimul rând, colegilor noştri de la VTMIS, MRCC şi Căpitănia Portului Constanţa care au coordonat întreaga activitate de salvare”, au transmis reprezentanţii ANR. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4241 secunde