Chestionar privind viitorul PUZ al cartierului Palazu Mare. Cei interesați trebuie să spună ce îi doare cel mai tare!

51144
Locuitorii din Palazu Mare și toți cei interesați de viitorul acestui cartier constănțean sunt invitați să specifice care sunt principalele probleme pe care le-ar dori rezolvate, într-un chestionar întocmit de firma care realizează documentația pentru viitorul Plan Urbanistic Zonal.








Primăria Constanța a anunțat, vineri, 21 iulie, lansarea unui chestionar prin care se urmărește identificarea principalelor probleme din cartierul Palazu Mare. Demersul face parte din etapele urmărite de Asocierea Agorapolis SRL și Raumplan Design SRL, în vederea realizării Planului Urbanistic Zonal pentru respectivul cartier constănțean.



„În contextul demersului de informare și consultare a publicului pentru elaborarea documentației de urbanism Actualizare PUZ Palazu Mare, inițiat de UAT municipiul Constanța, publicul este invitat să completeze chestionarul ce vizează problemele specifice cartierului, accesând link-ul https://forms.gle/VQYaN8dsWrVzUpfo9. Chestionarul se adresează atât locuitorilor cartierului Palazu Mare, cât şi celor interesaţi de cartier. Documentația PUZ are ca obiectiv principal propunerea unei zonificări funcționale în teritoriul situat între bd. Tomis și malul Lacului Siutghiol, delimitat de bd. Tomis, Lacul Siutghiol, incinta RAJA și limita UAT Ovidiu, în vederea actualizării și agrementării reglementărilor urbanistice în acord cu tendințele de dezvoltare ale zonei și cu dezideratele locuitorilor”, au transmis reprezentanții administrației publice locale.



Aceștia au mai precizat că, în prezent, „documentația PUZ Palazu Mare se află în etapa de elaborare a studiilor de fundamentare, etapă în care vor fi realizate analize aprofundate asupra situației existente din zona de studiu PUZ, vor fi evaluate disfuncțiile și vor fi identificate posibile măsuri de eliminare ori diminuare a acestora”. Se impune remarcat faptul că, în cadrul celei mai recente întâlniri cu locuitorii din Palazu Mare, primarul Vergil Chițac a dat asigurări că noul PUZ al cartierului va fi gata – inclusiv adoptat în cadrul ședinței de Consiliu Local! – în iunie 2024.





Chestionarul poate fi completat online, până pe 20 august

Chestionarul poate fi completat și transmis timp de o lună, mai precis până pe 20 august. „Răspunsurile sunt anonime și vor contribui la procesul de actualizare a planului urbanistic zonal, urmând a fi contorizate, analizate și prezentate în etapele ulterioare de avizare a PUZ preliminar care va fi dezbătut public în anul 2024”, au mai arătat reprezentanții primăriei.



Cât privește întrebările, cei chestionați vor avea prilejul să spună care sunt locurile lor preferate din Palazu Mare, ce le place și ce nu în acest cartier, dar și care dintre următoarele aspecte le consideră problematice: aspectul general al cartierului, numărul locurilor de parcare, siguranța pietonilor, confortul și accesibilitatea pentru pietoni, liniștea, arhitectura clădirilor noi, transportul în comun, spațiile verzi, iluminatul public. De asemenea, cei chestionați sunt invitați să își exprime o opinie cu privire la importanța problemelor: străzile înguste, lipsa locurilor de parcre, starea carosabilului (asfaltare deficitară sau absentă, gropi), iluminat public amplasat necorespunzător, lipsa trecerilor de pietoni, lipsa limitatoarelor de viteză, lipsa trotuarelor (sau lățimea insuficientă a acestora), accesul limitat și neamenajat spre lac. Chestionarul mai punctează și nevoia ca proprietarii să cedeze din proprietăți sau chiar să fie expropriați pentru lărgirea străzilor, iar cei chestionați trebuie să-și exprime o părere și vizavi de acest aspect, cât și cu privire la ce dotări și servicii ar trebui create în Palazu Mare.

Cei care doresc să transmită alte sugestii sau întrebări vizavi de proiectul de realizare al PUZ-ului, o pot face pe email [email protected].



Reamintim că locuitorii cartierului Palazu Mare au inițiat o petiție - până în prezent semnată de peste 600 de persoane – adresată Primăriei Constanța prin care au cerut suspendarea actualului PUZ, în vigoare din 2011, deci de mai bine de cei zece ani prevăzuți de lege, întrucât permite construirea de blocuri printre case. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6049 secunde