Europol: "Oare pe cine ar deranja mai multe echipaje rutiere în Constanța?!". Inspectoratul de Poliţie vine cu explicaţii

26778

Articole de la același autor

După ce sindicatul Europol a atras atenția în privința lipsei polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Constanța, iată că, din cei 164 de agenți ajunși la IPJ Constanța, doar unul a fost repartizat la Biroul Rutier.

„De precizat că la nivelul Biroului Rutier Constanța există în prezent un număr de 17 polițiști care sunt planificați în schimburi de opt ore, şapte zile din şapte, pe întreaga suprafață a municipiului Constanța și împrejurimi. Este cea mai mică structură de poliție rutieră dintr-un municipiu, reședință de județ, din țară. Comparativ, ca să înțelegeți gravitatea situației, la Biroul Rutier Oradea sunt încadrați 50 polițiști. Oare pe cine ar deranja mai multe echipaje rutiere în Constanța?! Numai în ultimele trei luni, am sesizat peste 50 de acte materiale de încălcări ale drepturilor elementare ale celor 17 polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța. De la nerespectarea timpului de refacere a capacității de muncă, nerespectarea repausului săptămânal, planificarea preferențială și alte drepturi nerespectate, o serie de deficiențe manageriale, toate acestea nu numai că au rămas nepedepsite, dar sunt în continuare încurajate de conducerea IPJ Constanța. Tot în această perioadă, au fost zeci de situații când a fost planificat în serviciu un singur echipaj de poliție rutieră în tot municipiul Constanța, pentru că ne place doar să «mimăm» că ne pasă de siguranța rutieră. (menţiune: România este pe locul 1 în Europa la numărul de accidente rutiere)”, punctează reprezentanţii Europol Constanţa, într-o informare publică.

IPJ Constanţa reacţionează

În urma informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la faptul că un singur polițist rutier a fost repartizat în cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Constanța, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța vine cu lămuriri.

„La data efectuării repartiției agenților de poliție debutanți, absolvenți ai școlilor de agenție de poliție – promoția noiembrie 2023, în cadrul structurilor Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, statul de funcții al Biroului Rutier al Poliției Municipiului Constanța avea o singură funcție liberă.

Aceasta a fost ocupată în urma repartiției agenților debutanți, începând cu data de 28 noiembrie a.c.

Așadar, Biroul Rutier al Poliției Municipiului Constanța funcționează, în prezent, fără deficit de personal, statul de funcții fiind ocupat în proporție de sută la sută în ceea ce privește funcțiile de agenți.

În urma reorganizării Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în măsura în care noul stat de funcții va fi suplimentat, se vor lua măsuri pentru ocuparea noilor funcții.

De asemenea, menționăm, o dată în plus, faptul că polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică ale Poliției Municipiului Constanța au și calitate de poliție rutieră, prin urmare pot constata contravenții și infracțiuni la regimul rutier, fiind totodată în măsură să intervină la evenimentele rutiere de pe raza de competență.

În egală măsură, așa cum am mai precizat, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța dispune de un număr de echipaje corespunzător și suficient pentru a asigura suport pentru orice structură teritorială, inclusiv din municipiul Constanța, unde de altfel își are sediul.

În concluzie, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Constanța sunt în măsură să își îndeplinească sarcinile și obiectivele stabilite prin lege, privind siguranța cetățenilor (…)”, este punctul de vedere emis de IPJ Constanţa.

Nemulțumiți de programul haotic de muncă, astăzi, 4 decembrie, sindicaliștii constănțeni din Europol se vor aduna în fața Inspectoratului de Poliție Constanța, la ora 9.00, unde vor protesta două ore, după care se vor deplasa în regim pietonal spre Prefectura Constanța, unde vor mai protesta încă o oră. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5151 secunde