Litoral "scăldat" în droguri, în minivacanță. "Cocaina roz", stupefiantul bogaților, depistată la Constanța

1700

Articole de la același autor

Litoralul a fost polul distracției în minivacanța de 1 Mai. Zeci de mii de turiști au luat drumul spre mare în cele câteva zile libere, mai ales că în această perioadă au fost organizate trei festivaluri de anvergură, precum și alte evenimente. Dar la fel de multă treabă au avut și specialiștii antidrog: peste 100 de persoane s-au ales cu dosare penale pentru trafic sau consum de droguri! De asemenea, au fost făcute și capturi impresionante: într-o percheziție au fost confiscate peste două kilograme de stupefiante, iar în alta a fost găsit unul dintre cele mai scumpe droguri din lume, „cocaina roz”.

Litoralul a fost luat cu asalt de zeci de mii de turiști în minivacanța de 1 Mai, spre încântarea agenților economici și lucrătorilor din HoReCa. A fost aglomerație infernală pe autostrada spre mare, toți venind spre litoral cu gând de distracție și voie bună, pentru a participa la festivalurile organizate la malul mării în această perioadă. Căci, spre încântarea celor în căutare de distracții, în perioada aceasta pe litoral s-au desfășurat concomitent trei festivaluri: „Sunwaves” în stațiunea Mamaia, „Beach Please” și „May, be rock”, la Costinești. Dar de cheful de distracție al petrecăreților au vrut să profite și altfel de „comercianți”, cei care pun în circulație droguri! Astfel că, în ultimele zile, litoralul a fost luat cu asalt inclusiv de traficanții de droguri, inclusiv de unii veniți de peste hotare, care au realizat că la Constanța este o piață bună de desfacere!



Autoritățile se așteptau la un interes crescut în rândul traficanților și consumatorilor de stupefiante, motiv pentru care în minivacanță a crescut considerabil și numărul oamenilor legii aflați pe străzi, cât și în preajma festivalurilor. Iar captura a fost pe măsură!

Astfel, potrivit informațiilor furnizate de autorități (Poliție, Jandarmerie, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism), în perioada 27 – 1 mai au fost depistate peste 100 de persoane care fie au consumat droguri, fie aveau stupefiante asupra lor în vederea consumului, fie le puneau în vânzare.



Traficanții străini au adus „cocaina roz” pe litoralul românesc


Cât privește natura drogurilor, consumatorii de pe litoral au avut la dispoziție de toate. De la etnobotanice și canabis, destul de accesibile ca preț, până la substanțe mult mai scumpe. De exemplu, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au dat de o grupare de 11 persoane care a adus la malul mării cocaină roz, unul dintre cele mai scumpe droguri din lume, comercializat la Ibiza cu 500 de euro gramul.



„În perioada 27-28 aprilie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a 11 persoane, participante la un festival care se desfășoară în stațiunea Mamaia, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere, fără drept, de droguri de risc pentru consum propriu. Din cercetări a reieșit că bănuiții ar fi introdus în România, transportat, depozitat și deținut cantități însemnate de droguri de risc și de mare risc, în scopul comercializării în cadrul unui festival ce se desfăşoară în staţiunea Mamaia, judeţul Constanța, la data de 27 aprilie, la ore şi în locaţii diferite, fiind prinși, în flagrant delict, în timp ce comercializau astfel de substanţe.

De asemenea, aceștia ar fi promovat vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicații de mesagerie, precizând preţurile pentru fiecare tip de drog.

Ulterior, au fost puse în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate și ridicate 300 de comprimate de ecstasy, 70 de comprimate 2 CB («pink cocaine») şi 100 de grame de cocaină, 50 de grame de ketamină, 10 grame de hașiș și 10 doze de metamfetamină”, au transmis polițiștii. Șase suspecți, cu toții străini, au fost duși în fața magistraților, care au dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile: Samuel Jay F., Andriani K., Fletcher Jay Anthony C., Ryan Mark T., Christy Sean M. și Francis Gerard D. au fost acuzați de trafic internațional de droguri.

Tot străini sunt și cei 5 suspecți anchetați într-un alt dosar penal, după ce sâmbătă, 29 aprilie, oamenii legii au descins într-o percheziție în Mamaia.

„La data de 29 aprilie a.c., polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au prins, în flagrant delict, un bărbat, de cetățenie străină, în timp ce vindea 50 de comprimate de ecstasy. Ulterior, polițiștii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat o percheziție domiciliară, în stațiunea Mamaia, fiind descoperite și ridicate 141 de comprimate de ecstasy, 26 de grame de cocaină, 3 grame de ecstasy, 85 de grame de canabis, 5 grame de ketamină și 2 grame de rezină de canabis. Totodată, au fost descoperite și ridicate 2.800 de lire sterline, 170 de dolari, 3.500 de euro și 6.000 de lei. Drogurile ar fi urmat să fie vândute participanților la festivalul care se desfășoară, în această perioadă, în stațiunea Mamaia”, au transmis oamenii legii.



Tineri pregătiți cu Xanax și metamfetamină, opriți în Gara de Nord

Nu doar pe litoral oamenii legii erau cu ochii în patru după traficanți, ci și în restul țării. Astfel, polițiștii au prins în Gara de Nord 15 indivizi care se pregăteau să vină pe litoral cu diverse droguri: Xanax, Alprazolan, Zolof (medicamente eliberate doar pe bază de rețetă, pentru tratarea afecțiunilor psihice), ecstasy, metamfetamină. Printre suspecți au fost și mai mulți cetățeni străini, din Anglia și Ungaria. Unii dintre tineri aveau drogurile ascunse în lenjeria intimă, după cum au constatat oamenii legii, la perchezițiile corporale.

Două kilograme de droguri, găsite într-un apartament din Mamaia Nord



Tot sâmbătă, polițiștii și procurorii DIICOT au descins și într-o percheziție în Mamaia Nord, unde a fost făcută o altă captură impresionantă, de data aceasta ca și cantitate: oamenii legii au găsit peste două kilograme de droguri de mare risc, cât și 9.000 de euro, 170 de lire sterline, 11.300 de lei, un cântar electronic de mare precizie, două telefoane mobile și un autoturism.

„Drogurile ar fi urmat să fie vândute în cluburile din stațiunea Mamaia și participanților la festivalul care se desfășoară în această perioadă”, au mai arătat oamenii legii. În acest caz, un suspect a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Zilnic, zeci de tineri găsiți cu droguri în buzunare, la festivaluri

În timp ce ofițerii antidrog erau ocupați să scoată de pe piață „depozitele” de droguri, jandarmii au fost însărcinați să asigure ordinea în prejma festivalurilor și să fie cu ochii pe cei care voiau să intre la spectacole cu stupefiante. Vigilența acestora, cât și a câinilor însoțitori și-a spus cuvântul, zilnic fiind depistate peste 30 de persoane care aveau asupra lor droguri. De altfel, în preajma festivalurilor puteau fi văzuți cu ușurință tinerii care abia se puteau ține pe picioare, după ce consumaseră diverse substanțe.



„În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 39 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere. De asemenea, reprezentanții Poliției Locale Constanța, în cooperare cu forțele Ministerului Afacerilor Interne, au depistat un bărbat asupra căruia au fost găsite substanțe interzise”, au transmis duminică reprezentanții Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis”.

Grav este faptul că cei care au consumat droguri s-au urcat și la volan. De exemplu, în noaptea de duminică spre luni, polițiștii de la Serviciul Rutier au depistat un bărbat de 19 ani, care conducea un autoturism pe DC 6, în stațiunea Costinești, fiind sub influența substanțelor psihoactive. „Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la metamfetamină. Ulterior, a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea prezenței substanțelor psihoactive în sânge”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3733 secunde