Medici de familie și farmaciști, instruiți de specialiștii antidrog despre prevenirea consumului de stupefiante

146
Medici de familie și farmaciști, instruiți de specialiștii antidrog despre prevenirea consumului de stupefiante - xfondantidrogsesiuni-1665509849.jpg

Articole de la același autor

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța au desfășurat, în ultimele zile, numeroase sesiuni de informare, cu medici, farmaciști, părinți și studenți militari, cu privire la prevenirea consumului de droguri.

Încă din timpul verii, specialiștii antidrog din Constanța au demarat o campanie de informare a medicilor de familie și a farmaciștilor din județul nostru cu privire la tendința consumatorilor de stupefiante de a „înlocui” substanțele ilegale cu preparate farmaceutice, pe care le achiziționează la liber din drogherii. În perioada 5 – 6 octombrie, priceperea specialiștilor CPECA Constanța a fost pusă la bătaie și în cadrul unor sesiuni de informare cu medici și farmaciști din Timiș, desfășurate online și intitulate „Atitudinea medicului de familie, respectiv farmacistului, în cazul consumului de droguri”.

„În cadrul sesiunilor de informare, la care au participat 342 medici de familie și 275 de farmaciști, au fost transmise informații științifice și viabile, în vederea realizării unui sistem de referire a pacienților dependenți sau consumatori de droguri către centrele de prevenire, evaluare și consiliere antidrog din cadrul Agenției Naționale Antidrog. Până în prezent, au fost realizate activităţi de informare în domeniul drogurilor pentru medicii și farmaciștii din Bucureşti şi 38 de judeţe, urmând ca până la finalul anului să fie instruiţi şi medicii de familie din judeţele Braşov, Suceava şi Galaţi”, au transmis reprezentanții centrului.

De asemenea, în aceeași perioadă, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța au desfășurat o serie de activități de informare antidrog, adresate părinții elevilor din clasele a IX și a X-a. Astfel, 130 de părinți au fost informați cu privire la fenomenul drogurilor și noile tendințe ale acestuia, identificarea semnelor specifice inițierii unui consum de droguri, fiindu-le transmise și informații despre sistemul național de asistență medicală, psihologică și socială destinat persoanelor consumatoare de droguri din România. Acest gen de activități adresate părinților din Constanța vor continua și în perioada următoare.

Sesiuni de informare similare au fost desfășurate și la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

„La această activitate au participat peste 100 de studenți, care au primit informații relevante despre efectele nocive ale consumului de droguri, despre sistemul național de asistență medicală, psihologică și socială a consumatorilor de droguri din România, precum și cu privire la aspectele legislative în domeniul drogurilor. Astfel de activități adresate studenților din Constanța vor continua și în perioada următoare”, a arătat comisarul șef Cristian Marius Oprișan, șeful CPECA Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2541 secunde