Șoc pe piața imobiliară din Constanța! Percheziții la firma omului de afaceri Constantin Frățilă

7770

Articole de la același autor

Oamenii legii din Constanța au intrat pe firul unei afaceri cu implicații imobiliare ce ar putea pune în pericol viața celor ce ar urma să locuiască în anumite locuințe sau care deja locuiesc acolo. Practic, betonul livrat ar fi de o calitate inferioară însă la vânzare acesta era prezentat că are o calitate superioară și era comercializat pe baza unor acte false. În consecință, au fost efectuate mai multe percheziții iar una dintre firmele vizate este COMCM, care aparține omului de afaceri Constantin Frățilă, fost arbitru de fotbal și fost candidat la Primăria Constanța în urmă cu trei ani.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat la data de 18 decembrie, șapte percheziții domiciliare la domiciliile a patru persoane fizice și două persoane juridice.

Acestea sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de proiectarea, verificarea, expertizarea, realizarea unei construcții ori executarea de modificări ale acesteia fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea și rezistența, dacă în acest fel este pusă în pericol viața sau integritatea corporală a uneia sau mai multor persoane, înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În urma probatoriului administrat, a reieșit că cele patru persoane, care ar face parte din conducerea unei societăți comerciale, ar fi comercializat și livrat, unei alte societăți comerciale, beton fabricat în stația de betoane proprie de o calitate inferioară, prezentând împrejurarea nereală că produsul este de o calitate superioară.


În vederea inducerii în eroare a persoanei vătămate, ar fi întocmit documente însoțitoare false, respectiv facturi fiscale, avize de însoțire a mărfii, declarații de conformitate.

Tot din cercetările efectuate în dosar a rezultat că organele de conducere ale aceleiași societăți comerciale ar fi comercializat și livrat, unui alt agent economic, beton fabricat în stația de betoane proprie de o calitate inferioară.

Prejudiciul în cauză ar fi de 2.000.000 de lei

La rândul său, administratorul acestui agent economic ar fi comercializat și livrat produsul respectiv unei persoane fizice, în baza unor documente falsificate, prezentând împrejurarea nereală că produsul este de o calitate superioară.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, cinci telefoane mobile, două laptopuri și o unitate de calculator.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul în cauză ar fi de 2.000.000 de lei.

În acest caz, cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța.

În altă ordine de idei, surse din cadrul anchetatorilor, au spus că firma care vindea betonul de slabă calitate, mai exact, COMCM, aparține omului de afaceri Constantin Frățilă, fost arbitru de fotbal și fost candidat la Primăria Constanța în 2020. În plus, acesta este și investitor imobiliar deoarece a construit blocuri în stațiunea Mamaia, însă mai are o construcție și în zona Energia.

Potrivi raportului anual întocmit la sfârșitul anului 2022, COMCM SA are sediul pe B-dul Aurel Vlaicu 144 din Constanța, a fost înființată în anul 1991 prin desprinderea din fostul Trust de Construcţii Locale Constanţa (T.A.G.C.M.), în conformitate cu Decizia Consiliului Judeţean Constanţa nr.703/14 dec. 1990, iar principalul obiect de activitate este „Fabricarea betonului“.

La sfârșitul anului 2022, asociații sunt SIF Transilvania, cu 56.7247 %, din Brașov, Frățilă Constantin, cu 11,6515 %, Frățilă Mihaela, cu 10,0082 %, Cociu Maria-Alexandra - 10,0062 %, Consulting &Construction Investments S.A. - 10,1009 % și alți acționari - 1,5085 %. În 2021, COMCM SA a avut o cifră de afaceri de 1.477.675 lei, iar în 2022, COMCM SA a avut o cifră de afaceri de 1.128.353 lei, o pierdere de 4.094.228 lei și număr mediu de salariați - zero.


Pe de altă parte, potrivit precizărilor transmise de Renate Rozenberg,  Fondul de investiții Transilvania Investments (fost SIF Transilvania) nu mai este acționar în compania COMCM și nu mai este în niciun fel implicată în activitatea acesteia. În luna mai a.c., Transilvania Investments și-a vândut întregul pachet de acțiuni deținut la această societate, o structură actualizată a acționarilor firmei citate în articol puteți să găsiți aici https://bvb.ro/FinancialInstruments/Details/FinancialInstrumentsDetails.aspx?s=CMCM
 
Până la închiderea ediției, Constantin Frățilă nu a putut fi contactat telefonic pentru un punct de vedere însă dacă acesta va avea ceva de clarificat o vom face într-o ediție viitoare.   



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3748 secunde