Vă vine să credeți? Ca să fie dotați mai bine, polițiștii ar putea să-și cumpere singuri pistoalele!

1201
2
Vă vine să credeți? Ca să fie dotați mai bine, polițiștii ar putea să-și cumpere singuri pistoalele! - fondpistoalepolitisti1-1665770581.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii și militarii nu sunt dotați cu cel mai bun armament care există pe piață, iar în consecință are de suferit activitatea lor profesională. Un deputat USR propune ca oamenilor legii să li se permită să-și achiziționeze singuri pistoalele pe care le folosesc în timpul serviciului, fără a li se impune o anumită marcă sau calibru. În prezent, de exemplu, polițiștii folosesc pistoale Beretta.

Ani la rând, polițiștii au reclamat ineficiența pistoalelor Carpați – folosite de instituție de peste trei decenii” - pe care le purtau la brâu. „Pistolul Carpați este eficient doar dacă arunci cu el!” – spunea un ofițer de poliție, mai în glumă, mai în serios. Armele erau vechi, multe nu mai erau calibrate, ba chiar aveau și defecte, iar polițiștii „săreau” peste orele de antrenament de tragere. În 2020, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a luat inițiativa înlocuirii acestor pistoale cu Beretta PX4, calibru 9x19 mm. „Spre deosebire de pistolul Carpați, fabricat în 1974, în al cărui încărcător încăpeau doar 6 cartușe de calibru 7,65 mm, noul pistol Beretta PX 4 cu un calibru de 9 x 19 mm va avea o magazie în care vor încăpea 15 cartușe, înregistrând astfel un progres enorm, întrucât nu de puține ori colegii noștri au rămas fără gloanțe atunci când trăgeau în pneurile autoturismelor folosite la comiterea de infracțiuni, în urmărirea cărora se aflau. De asemenea, au fost dese situațiile în care, din cauza uzurii morale și fizice a pistolului Carpați, au fost înregistrate incidente de tragere atât la antrenamente, cât și în momentul folosirii la intervenții de către polițiști, ca de exemplu blocarea manșonului, percutorul lovea capsa cartușului, chiar și cu siguranța pusă, pistolul descărcându-se accidental ori nu se realiza încărcarea automată după executarea primului foc”, afirmau, la vremea respectivă voci din rândul polițiștilor.

Dar nici noile dotări nu sunt atât de eficiente pe cât s-ar dori, se pare. Căci, de curând, deputatul USR Beniamin Todosiu a semnalat, printr-o interpelare, reprezentanților Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne nevoia unei modificări a reglementărilor în vigoare cu privire la regimul armelor și munițiilor pentru polițiști și militari.

„În cadrul audiențelor pe care le țin la biroul parlamentar mi-a fost adusă la cunoștință o speță cu privire la polițiști și militari, de către un club sportiv de tir. Vă descriu situația așa cum am înțeles-o eu în urma expunerii acesteia de către cetățeanul care a solicitat audiența. Polițiștii și militarii pot, conform legii, să aibă asupra lor arma din dotare atât în timpul serviciului, cât și în afara acestuia. Polițiștii și militarii urmează cursuri de instruire pentru mânuirea armamentului care le este încredințat în scopul serviciului. Polițiștii și militarii primesc din dotarea angajatorului aceste arme. Ele nu sunt cele mai bune arme care există pe piață și o modificare legislativă, în sensul de a le permite acestora să-și achiziționeze singuri armele, ar putea să le îmbunătățească activitatea profesională. În acest sens, ar putea fi înființat un Registru de evidență al armelor de apărare și pază cu destinație militară, în care polițiștii și militarii care optează să-și achiziționeze singuri armele să ofere informațiile acestora. Iar ei ar avea dreptul de a purta aceste arme cu ei și de a le folosi în timpul misiunilor”, se arată în interpelarea trimisă celor două ministere, care urmează să transmită punctele de vedere pe marginea acestei propuneri. 



Comentează știrea

Tot Ei
15 octombrie 2022
erorile celor ce se substituie neamului

Ei au vrut "capison" acum xxx ani !!!!

Achizitie
15 octombrie 2022
dupa PISTOL, TANC, SUBMARIN, PORTAVION

... ce sa zic, mai bine o rezolva tot cu StatulROMAN ca asa-i normal. Pastrati banii pt. familie, nu are sens. (mai bine bomboane, carti, pastile, etc) ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4108 secunde