Candidatul PUSL la Primăria Constanţa, Gihan Eserghep: "Nu este nevoie de sens unic pe bulevardul Ferdinand"

2977
1
Candidatul PUSL la Primăria Constanţa, Gihan Eserghep:
Partidul Umanist Social Liberal, filiala Constanţa, continuă să fie preocupat de găsirea unor soluţii pentru fluidizarea traficului în oraş. Candidatul PUSL la Primăria Constanţa, Gihan Eserghep, a explicat pentru „Cuget Liber” faptul că unele sensuri unice impuse în oraşul Constanţa nu îşi au rostul.

Acesta a venit cu argumente şi spune că mai ales pe bulevardul Ferdinand, acolo unde se doreşte instituirea sensului unic, nu ar trebui să se întâmple aşa ceva.

Gihan Eserghep crede că circulaţia din acea zonă se va muta abundent pe strada Theodor Burada, o stradă care este destul de îngustă şi, în modul acesta, traficul va fi îngreunat.

„Primarul Constanței perseverează în transformarea bulevardului Ferdinand în arteră cu sens unic! Și asta în ciuda faptului că circulația în zonă, ca de altfel în tot municipiul Constanța, este cel puțin greoaie. Ca să nu-i spunem haotică. De remarcat, este faptul că în data de 29 februarie a fost exclusă această variantă, ca în data de 17 martie să se revină asupra acestei decizii.

Argumentele în renunțarea la instituirea sensului unic pe bulevardul Ferdinand sunt de bun simț, iar faptul că primarul Constanței nu renunță la idee demonstrează că nu este ancorat în realitățile din trafic.

Concret, trecerea de la un bulevard cu patru benzi de circulație, două pe fiecare sens, la una singură, pe sensul de mers dinspre Gară spre strada Mircea cel Bătrân, celelalte fiind destinate transportului în comun, nu este o soluție oportună. În fapt, traficul existent va fi redirecționat pe strada Cuza Vodă, care nu suportă, din punct de vedere tehnic, greutatea mașinilor și care este, de mai bine de trei ani, un șantier.

Mai mult decât atât, tot fluxul de mașini de pe strada Cuza Vodă, de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, bulevardul 1 Decembrie 1918, precum și de pe bulevardul I.C. Brătianu va trebui să se încadreze pe strada Theodor Burada, pe o singură bandă de circulație, ca să ajungă la gară.

Din acest punct de vedere, ca și din altele, pe care constănțenii aflați în trafic le resimt zilnic, consider că trebuie să se renunțe la varianta sensului unic pe bulevardul Ferdinand”, a declarat Gihan Eserghep.

Rămâne de văzut dacă Gihan Eserghep, împreună cu cei din PUSL Constanţa, vor reuşi să îşi impună ideea şi să păstreze bulevardul Ferdinand exact la stadiul în care se află astăzi.

Comentează știrea

Adi
22 martie

Nu imi dau seama care este castigul ca acest bulevard, respectiv Ferdinand, sa devina cu sens unic. O MARE PROSTIE. La cat de haotic este traficul rutier in mun. Constanta ........ sa vezi balamuc, dupa instituirea sensului unic pe Ferdinand. Primarul .... caci asa se intelege, ca el ar fi doritorul implementarii acestei idei ...... chiar asa de TAMPIT poate sa fie ??? PS. Este o intrebare, nu o caracterizare.

Pagina a fost generata in 0.7627 secunde