Eugen Tomac despre intrarea în Schengen: „Actuala putere vrea să ne prezinte un mare eşec drept o uriaşă victorie”

193
Eugen Tomac despre intrarea în Schengen: „Actuala putere vrea să ne prezinte un mare eşec drept o uriaşă victorie” - tomac-schengen-1704723916.jpeg

Articole de la același autor

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a declarat, luni, că intrarea României în spaţiul Schengen pe cale aeriană şi maritimă reprezintă un pas înainte, dar nicidecum o mare realizare, iar actuala Putere vrea să prezinte un mare eşec drept o uriaşă victorie.

„Câteva chestiuni despre intrarea în Schengen. Actuala Putere vrea să ne prezinte un mare eşec drept o uriaşă victorie. Intrarea în Schengen pe cale aeriană şi maritimă este un pas înainte, dar nicidecum o mare realizare! Totul trebuie privit în continuare prin prisma umilinţei pe care România a îndurat-o la Consiliul JAI din 8 decembrie 2022. Atunci, Austria şi Olanda au blocat extinderea pentru noi şi vecinii bulgari, dar în aceeaşi şedinţă au acceptat intrarea Croaţiei în două etape, cu un calendar aprobat integral pentru anul 2023. Ce s-a întâmplat de atunci până pe 30 decembrie 2023, când, printr-o procedură scrisă, nu un Consiliul JAI ordinar, statele membre au decis, în doar câteva ore, acceptarea parţială a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen? Au existat împrejurări care au schimbat cursul evenimentelor şi ele trebuie privite ca un tot întreg”, a scris Tomac, pe Facebook.

Potrivit acestuia, Guvernele României nu au avut până în 2022 o strategie comună cu Guvernele Bulgariei, iar comunicarea între Bucureşti şi Sofia pe acest dosar a fost superficială. Europarlamentarul a amintit, totodată, că Bulgaria, până în 2023, a trecut printr-o lungă criză guvernamentală, cu cinci rânduri de alegeri anticipate în perioada 2021 - 2023.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4366 secunde