Gihan Eserghep: Cristian Popescu Piedone a contribuit în decizia mea de a candida la Primăria Constanța

6154
Gihan Eserghep: Cristian Popescu Piedone a contribuit în decizia mea de a candida la Primăria Constanța - x-fond-pusl-1712340607.jpg
Peste 5.000 de susţinători din toată ţara au participat, vineri, la Sala Palatului, la Consiliul Naţional al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) care s-a reunit pentru validarea candidaţilor la alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie. La eveniment au participat şi Mihai Lupu, președinte al Consiliului Județean Constanța, candidatul PUSL pentru un nou mandat, și Gihan Eserghep, candidat la funcția de primar al Municipiului Constanța.

Cristian Popescu Piedone, preşedintele executiv al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) şi candidat la Primăria Capitalei, a deschis vineri Consiliul Naţional al partidului, subliniind că politica trebuie făcută în Parlament, la Guvern şi la Preşedinţie şi nu la Primăria Capitalei, unde administratorii trebuie lăsaţi să facă ce ştiu ei mai bine.

În continuare, Consiliul Naţional al PUSL a validat lista candidaţilor partidului pentru Parlamentul European, aceasta fiind deschisă de generalul (r) Cristian Barbu, Mugur Ciuvică, din partea societăţii civile, Raluca Bugnar, Bogdan Jelea, vicepreşedinte PUSL, Eugenia Şerban.

Totodată, Consiliul Naţional a votat lista candidaţilor PUSL pentru alegerile locale.

„Mi-am dorit în mod expres să vină lângă mine Piedone, el este cel care a contribuit în decizia mea de a candida la Primăria Constanța. Este o mare onoare pentru orice om să candideze pe un post politic ca cel de primar. Trebuie să fi un om apăsat și dedicat cetățenilor de la tine din oraș. Trebuie să cunoști realitatea din teren. Da! Sunt tătar, sunt musulman! Să știți că noi, tătarii din Dobrogea, suntem cea mai veche comunitate atestată documentar pe teritoriul acestei zone. Să nu uitați niciodată, și să ne mândrim toți din România, că Dobrogea este un exemplu dat Organizațiilor Națiunilor Unite pentru comuniunea interetnică a celor 17 minorități prezente în zonă. La noi în Constanța nu există diferențe între tătari, turci, români sau oricare altă minoritate. Eu vă mulțumesc pentru încrederea acordată, sper să nu vă dezamăgesc și haideți să rescriem cu toții o pagină a României”, a spus Gihan Eserghep, în discursul său.

Şi Mihai Lupu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi candidat pentru un nou mandat din partea PUSL a ţinut un discurs în faţa celor prezenţi.

„Am pornit de jos în activitatea administrativă și politică, de la consilier orășenesc, consilier județean, parlamentar două mandate, Președintele Comisiei de Transport în Parlamentul României. În 2020 constănțenii și-au pus speranța într-un om, au dat votul unui om, nu unor partide să-i reprezinte. Am câștigat cu peste 137 de mii de voturi Consiliul Județean Constanța. Dragi mei, esențial în toată această muncă este cât de corect, cât de onest și cât de cinstit ești față de acești oameni.

Oamenii mi-au spus că trebuie să-mi continui munca. În 2020 am preluat un județ măcinat de corupție, un județ în care speranța investitorilor era 0, infrastructura județului erau praf, spitalele nu existau. Azi avem proiecte pentru infrastructură, pentru un spital, începem Teatrul de Copii și Tineret. Trebuie să mergem mai departe pentru că suntem onești, cinstiți, suntem umani. Umanismul este esențial. Nu facem parte din nici o categorie a blaturilor, a aranjamentelor, a intereselor”, a spus Mihai Lupu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5414 secunde