Recepția de la Cotroceni de 1 Decembrie se ține la prânz, pe repede-înainte. Președintele trebuie să ajungă seara la Dubai

456
Recepția de la Cotroceni de 1 Decembrie se ține la prânz, pe repede-înainte. Președintele trebuie să ajungă seara la Dubai - iohannis-1701181795.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, în perioada 2-4 decembrie, la cea de-a 28-a Conferinţă a Statelor parte la Convenţia Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28), care se va desfăşura în Dubai, Emiratele Arabe Unite, transmite Administraţia Prezidenţială. Din acest motiv, recepția aniversară de la Palatul Cotroceni va avea loc imediat după parada de la Arcul de Triumf. Tot inedită va fi și absența la eveniment a liderilor partidelor parlamentare AUR și USR, neinvitați.


Reprezentarea la COP28 este una la cel mai înalt nivel, până în prezent peste 140 de şefi de stat şi de guvern confirmând participarea şi urmând să aibă declaraţii naţionale la Summitul Global privind Acţiunea Climatică.


Şeful statului va avea o intervenţie la acest eveniment în care va susţine necesitatea implementării de urgenţă a angajamentelor deja asumate cu privire la combaterea schimbărilor climatice.


Intervenţiile naţionale, limitate la aproximativ trei minute de regulile ONU, având în vedere numărul foarte mare de vorbitori, vor iniţia negocierile care urmează la COP28 pe parcursul întregii Conferinţe care va dura două săptămâni şi la care sunt aşteptaţi zeci de mii de negociatori, reprezentanţi ai guvernelor, întreprinderilor, ONG-urilor şi mediului academic şi de inovare. Preşedintele României va susţine declaraţia naţională chiar în dimineaţa zilei de 2 decembrie 2023.


În aceeaşi zi, preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent la un eveniment de promovare a iniţiativei Net Zero Nuclear, pe care România o susţine la COP28.


Pe 3 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis va participa la evenimentul care marchează alăturarea României la Alianţa Solară Internaţională. În mesajul său, va evidenţia, printre altele, beneficiile pentru România care derivă din aderarea la această alianţă de state care promovează extinderea energiei solare.


Pe 4 decembrie, preşedintele României, în calitate de vorbitor principal, va participa la Forumul Inovaţiei Sustenabile pentru a extinde dialogul cu actorii non-statali a căror importanţă este crucială în limitarea schimbărilor climatice. Acţiunea climatică eficientă are nevoie de investiţii, modele noi de afaceri, colaborare pe multiple niveluri şi implicarea universităţilor în dezvoltarea unor noi tehnologii şi soluţii climatice.


Conform datelor publicate de Grupul Interguvernamental privind Schimbările Climatice al ONU, ultimul deceniu a fost cel mai cald înregistrat la nivel global. Planeta se încălzeşte din cauza emisiilor de gaze cu efect de seră, iar posibilitatea de a limita suficient schimbările climatice se reduce, în vreme ce fenomenele meteorologice extreme se intensifică.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6978 secunde