Efectele alarmante ale deshidratării

154
Efectele alarmante ale deshidratării - deshidratarea-1683136288.jpg

Articole de la același autor

Un procent de aproximativ 65% din organismul unui adult este reprezentat de apă. La o greutate de 70 de kilograme, o persoană are aproximativ 45 de litri de apă. Pentru a ne deshidrata, este suficient, totuși, să pierdem doar 2% din cantitate. Iar consecinţele se observă în starea de oboseală și în durerile de cap. Iar în cazurile grave, deshidratarea poate duce la pierderea cunoştinţei şi chiar la deces.

Organismul se poate deshidrata în orice anotimp, însă vara, din cauza temperaturilor ridicate şi a transpiraţiei abundente, riscul este mai mare. De asemenea, aici se adaugă şi riscul mai ridicat de contractare în acest anotimp a toxiinfecţiilor alimentare şi a bolilor diareice, care duc la pierderi suplimentare de lichide şi de săruri minerale.

Mai mult decât atât, când în organism nu există suficientă apă, toate celulele au de suferit. Lichidele sunt foarte importante în procesele metabolice. Digestia devine şi ea mai lentă, iar, prin urmare, îngrăşarea este iminentă. Nici toxinele nu mai pot fi eliminate din organism în absenţa apei. Celulele corpului nostru conţin apă şi „înoată” în apă.

În altă ordine de idei, buna funcţionare a rinichilor depinde de aportul nostru de apă. Deshidratarea favorizează infecţiile urinare și formarea nisipului şi a pietrelor la rinichi. În cazurile severe, poate avea și o consecinţă cu potenţial fatal. Este vorba despre insuficienţa renală.

Este suficient să pierdem numai 2% din cantitatea de lichide a corpului pentru a avea, de asemenea, și probleme de concentrare. Din cauza deshidratării, pot apărea tulburări de memorie pe termen scurt şi dificultăţi în a face calcule elementare, aportul insuficient de lichide scăzând și doza de energie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.748 secunde