Înlocuim zahărul cu Stevia? Îndulcitorul „minune”, cu dus-întors!

211
Înlocuim zahărul cu Stevia? Îndulcitorul „minune”, cu dus-întors! - stevia-1694087260.jpeg

Articole de la același autor

Printre noutățile care au pătruns în ultimul deceniu în țara noastră se numără și îndulcitorii pe bază de Stevia. Aceștia sunt obținuți din planta „Stevia Rebaudiana", originară din America Latină (din Paraguay). Îndulcitorii din Stevia sunt de 200-350 ori mai dulci decât zahărul obișnuit, dar nu ne furnizează calorii. Pentru că este foarte dulce, un îndulcitor din Stevia trebuie pus într-o cantitate mică în alimente, scrie qbebe.ro


Cele mai multe studii efectuate până acum au arătat că inclusiv persoanele ce suferă de această afecțiune pot să consume îndulcitori cu Stevia, întrucât aceștia nu le vor afecta nivelul de zahăr din sânge. Printre ele există însă și opinii total diferite, care susțin că Stevia nu face altceva decât să scadă brusc nivelul de zahăr din organism, ceea ce nu este deloc binevenit când vine vorba despre diabet.


Stevia ne poate amplifica sau tăia din apetit? Nici din acest punct de vedere nu se poate da un răspuns. Spre exemplu, dacă unele dintre ele susțin că persoanele care consumă constant îndulcitori cu Stevia nu vor mai fi dornice de alimente bogate în calorii și nu vor mai avea un apetit puternic, altele consideră că, dimpotrivă, lipsa zahărului propriu-zis din organism și înlocuirea sa cu îndulcitori precum Stevia vor amplifica senzația de foame, pe fondul alimentării unor fluctuații bruște ale nivelului de zahăr din sânge.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4416 secunde