Veste bună pentru bolnavii de diabet! A apărut tratamentul care înlocuiește insulina

557
Veste bună pentru bolnavii de diabet! A apărut tratamentul care înlocuiește insulina - seguretatpacientsguiacanadencawe-1688365237.jpg

Articole de la același autor

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a aprobat o nouă terapie pentru diabetul de tip 1, prin care persoanele cu această afecțiune primesc celule pancreatice donate capabile să producă insulină.


Prima terapie celulară pentru diabetul de tip 1 a fost aprobată de către Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) la 28 iunie.


Medicamentul, denumit Lantidra, constă într-o perfuzie de celule pancreatice producătoare de insulină de la un donator decedat. Este primul tratament aprobat pentru persoanele cu diabet de tip 1 care nu își pot regla nivelul de zahăr din sânge cu ajutorul injecțiilor sau perfuziilor standard de insulină, conform NewScientist.


Lantidra este o perfuzie unică care administrează celule pancreatice de la donator în vena principală a ficatului. Cei care o primesc trebuie să ia medicamente imunosupresoare pentru a împiedica sistemul lor imunitar să deterioreze celulele donatorului, care secretă insulină. În prezent, medicamentul este aprobat pentru adulții cu diabet de tip 1 care se confruntă cu episoade repetate de glicemie foarte scăzută în ciuda unui control intens și a unei educații intense privind diabetul.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4275 secunde