Refluxul gastroesofagian are implicații atât asupra stării fizice, cât și asupra stării psihice a pacientului

192
Refluxul gastroesofagian are implicații atât asupra stării fizice, cât și asupra stării psihice a pacientului - reflux-1702994526.jpg

Articole de la același autor

Dintre numeroasele afecțiuni ale tractului digestiv, refluxul gastroesofagian este cea mai frecventă, având implicații atât asupra stării fizice, cât și asupra stării psihice a pacientului. Ca orice altă afecțiune cronică, refluxul gastroesofagian trebuie ținut sub control toată viața. Nu știți cum recunoașteți boala? Pe lângă arsurile la stomac, care pot să apară și după masă sau când stați în poziția culcat, refluxul gastroesofagian se manifestă și prin: senzația de gust acru sau acid în gură; salivare excesivă; durere la înghițire; tuse seacă; răgușeală; senzație de corp străin în gât.

Un pacient se poate trezi brusc cu senzația de sufocare, mai intens resimțită noaptea, în poziția orizontală. Totuși, spun specialiștii, refluxul de acid este mai accentuat noaptea din trei motive: concentrația de acid din stomac este mai mare noaptea; în poziția culcat, este mai ușor ca acidul să refuleze și să rămână în esofag; în timp ce dormim, nu înghițim atât de des și puternic.

Ca medicație, se recomandă în principal inhibitori ai pompei de protoni, de preferat înainte de culcare sau cum vă indică medicul gastroenterolog. Aceste medicamente acționează blocând etapa finală a producției de acid în stomac. Pentru simptomele care apar frecvent, inhibitorii pompei de protoni sunt cel mai eficient tratament medical. Aceste medicamente sunt sigure și au puține efecte secundare. Cu toate acestea, există un risc crescut de anumite efecte secundare în cazul dozelor mari sau în urma utilizării pe termen lung (peste un an).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7812 secunde