Deficit de personal la Casa de Pensii Constanţa. "Avem zilnic reclamaţii de la cetăţeni"

2601

Articole de la același autor

După săptămâni întregi de proteste, angajaţii Casei Judeţene de Pensii Constanţa, ca de altfel şi colegii lor din ţară, au reuşit, în cele din urmă, să primească de la 1 ianuarie 2024 majorări salariale de câteva sute de lei. Din păcate, acţiunile lor nu au rezolvat şi criza de personal, care este acută la nivelul tuturor instituţiilor.

Chiar dacă au beneficiat de creşteri salariale, acest lucru nu înseamnă că celelalte probleme s-au rezolvat. Angajaţii spun că merită respect, condiții de muncă adecvate, dar, mai ales, au nevoie de personal suficient, pentru a face față volumului de muncă şi pentru a asigura servicii de calitate tuturor celor care le trec pragul. Potrivit liderului de sindicat Steliana Brighiu, majorarea salarială este între 400-700 lei pe lună, aceasta fiind prima tranşă, a doua urmând a se face în vară, egală cu prima. „Am câştigat ceva, dar foarte puţin, având în vedere traiul scump pe care îl ducem şi faptul că nu mai beneficiasem de măriri de salariu din 2018. Cu toate acestea, oamenii nu mai vor să iasă în stradă, în condiţiile în care, în luna decembrie, de exemplu, din cauza protestelor, unii au primit cu câte o mie de lei mai puţin din salariu şi vă daţi seama că pentru ei a contat foarte mult. Referitor la deficitul de personal, acesta există în continuare şi avem zilnic reclamaţii, email-uri de la cetăţeni. Ei reclamă că sunt întârzieri în lucrări, că se stă prea mult la ghişeu ori că li se răspunde greu la telefon”, a declarat Steliana Brighiu, pentru „Cuget Liber”. Oamenii sunt, însă, nervoşi şi nu-i interesează câţi angajaţi se află într-o instituţie. Ei vor doar să li se ofere informaţiile de care au nevoie cât mai repede, dacă s-ar putea, şi să le fie rezolvate dosarele, să nu mai stea la cozi, eventual. „Ieri dimineaţă m-am prezentat la Casa de Pensii, pentru că sunt nemulţumită de cuantumul pensiei şi vreau ca aceasta să fie recalculată. Problema este că până afli ce te interesează, pentru orice, ai de aşteptat ori mulţi dintre noi nu sunt doar bătrâni, ci şi bolnavi şi nu pot sta prea mult pe holuri să aştepte”, ne-a declarat Virgil T. Sofia C. este interesată de obţinerea unui bilet de odihnă şi tratament.

„Fetele de la ghişeu sunt tare drăguţe, dar lipsa de personal se face simţită, pentru că până preiau şi verifică fiecare dosar în parte durează mult şi ne este tare greu să aşteptăm”, a adăugat femeia.

În concluzie, deficitul de personal este o mare problemă a Casei de Pensii Constanţa şi, chiar dacă de-a lungul timpului au mai fost scoase la concurs posturi, s-au lovit de o altă situaţie: candidaţii promovează examenele, doar că pleacă înainte de a le expira contractele încheiate pe perioadă determinată.

„De-a lungul timpului, am mai avut scoase la concurs posturi pe perioadă determinată, dar oamenii nu prea stau. Toată lumea care se angajează la Casa de Pensii spune că a crezut că este mai simplu, dar, în realitate, este foarte multă muncă şi, atunci, mulţi nu fac faţă şi îşi depun demisia. Ca urmare, avem, din nou, posturi disponibile, dar sperăm ca acestea să se ocupe în perioada următoare”, au precizat reprezentanţii instituţiei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4179 secunde