Proaspeții absolvenți de facultate, evitați de marii angajatori

260
Proaspeții absolvenți de facultate, evitați de marii angajatori - tineri-absolventi-1705251084.png

Articole de la același autor

Angajatorii au început, în ultima perioadă, să evite pe cât posibil angajarea proaspeților absolvenți de facultate, încercând să atragă profesioniști mai în vârstă, chiar dacă trebuie să le acorde mai multe beneficii și salarii mai mari. Este concluzia noilor analize efectuate de specialiști în domeniu.

Angajatorii favorizează lucrătorii mai în vârstă, pentru că tinerii profesioniști nu reușesc să impresioneze managerii de recrutare încă din timpul interviurilor de angajare. Peste jumătate dintre angajatorii implicați într-un sondaj recent susțin că recruții tineri nu reușesc să mențină contactul vizual cu managerii în timpul interviului. De asemenea, tinerii vin la interviu, de regulă, în ținute nepotrivite. Managerii chiar au început să implementeze mai multe tactici pentru a atrage profesioniștii mai în vârstă. Le promit acestora mai multe beneficii și salarii mai mari, oferind și posibilități de lucru la distanță sau hibrid.

Mai mult decât atât, ideea generală este că se lucrează mai greu cu profesioniștii tineri. Aproape doi din trei angajatori consideră că absolvenții recenți de facultate nu pot gestiona volumul de muncă. Se supără prea ușor și nu sunt pregătiți pentru piața muncii. Acest lucru include incapacitatea de a primi o validare la ceea ce fac și abilități slabe de comunicare, potrivit sondajului. Odată cu intrarea pe piața muncii în număr tot mai mare a Generației Z, în ultimii ani, angajatorii sunt îngrijorați cu privire la capacitatea tinerilor de a se adapta la viața corporativă. Multe companii chiar au oferit cursuri suplimentare privind unele abilități precum trimiterea e-mailurilor, hainele purtate la birou și lucrul în echipă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5442 secunde