Sunt absolvenți care nu vor folosi niciodată ceea ce au învățat în școală, consideră specialiștii

124
Sunt absolvenți care nu vor folosi niciodată ceea ce au învățat în școală, consideră specialiștii - meserii-1708275955.png

Articole de la același autor

Pentru tineri, finalizarea studiilor reprezintă o etapă foarte importantă, fiind perioada în care trebuie să își aleagă un drum în viață. De obicei, această decizie constă în începerea unei cariere pe care să o urmeze. Potrivit specialiștilor însă, foarte mulți tineri sunt debusolați și nu știu ce vor face după ce termină facultățile sau liceele. Astfel, mulţi dintre ei ajung să aibă meserii care, de fapt nu le plac, doar pentru a obţine un venit lunar.

Acest aspect, susţin psihologii și experții în domeniu, poate dăuna chiar şi sănătăţii. Astfel, specialiştii consideră că ar fi indicat ca meseria să aibă legătură cu o pasiune existentă încă din copilărie.

Informațiile Eurostat arată că în România există o rată a şomajului de 22,2% în rândul tinerilor cu vârsta sub 25 de ani. Astfel, România ocupa anul trecut a patra poziție în clasamentelor țărilor membre ale UE, după Spania, Grecia și Suedia.

La nivelul Uniunii Europene, rata șomajului în rândul tinerilor a fost de 14,5%. România are printre cele mai mari rate ale șomajului în rândul tinerilor dintre statele membre ale Uniunii Europene.

„La vârsta de 15 ani, aproape 100 % din populația UE și a statelor membre este încă la școală. Pe măsură ce tinerii îmbătrânesc, mulți intră în forța de muncă, devin angajați, șomeri sau rămân în afara forței de muncă. Nu toți tinerii fac această tranziție la aceeași vârstă, așa că are loc o creștere treptată a numărului de tineri în forța de muncă”, apreciază reprezentanții Eurostat.

„Întâlnim foarte mulți tineri care nu reușesc să se orienteze profesional. Termină studiile și nu reușesc să își găsească de muncă, nu știu încotro să se îndrepte. De multe ori, acest lucru se întâmplă pentru că tinerii și-au ales facultatea întâmplător, fără a fi vorba despre un vis sau o pasiune. Astfel, avem absolvenți în diferite domenii, care nu vor folosi niciodată ceea ce au învățat pe băncile școlii. Este foarte important ca un tânăr să își stabilească un drum cât mai devreme, poate din timpul liceului”, precizează psihologul clinician Andreea Coman.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4452 secunde