Tradiția continuă. Mucenici, pregătiți de copii și adulți în centrele sociale din județul Constanța

6550
Tradiția continuă. Mucenici, pregătiți de copii și adulți în centrele sociale din județul Constanța - activitati-mucenici-1710067393.jpeg

Articole de la același autor

Copiii din cadrul Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgență au avut sâmbătă ocazia de a prepara mucenici, împreună cu personalul serviciului social.

Mucenicii reprezintă o parte semnificativă a tradiției românești, iar beneficiarii din cadrul centrului s-au bucurat de această activitate.

„Pregătirea mucenicilor poate avea o însemnătate emoțională și culturală puternică.

Implicarea în activități practice precum gătitul are beneficii semnificative pentru copii, inclusiv dezvoltarea abilităților motorii, coordonarea ochi-mână, învățarea abilităților de măsurare și observația proceselor chimice și fizice implicate. De asemenea, aceste activități le oferă copiilor ocazia de a lucra în echipă, de a-și exprima creativitatea în alegerea ingredientelor și a decorării mucenicilor și de a experimenta arome și texturi diferite.

Participarea la pregătirea mucenicilor nu numai că le-a oferit copiilor ocazia să-și dezvolte cunoștințele culinare, dar le-a și oferit ocazia să se implice în continuarea unei tradiții culturale importante.

Continuăm să implicăm copiii în activități educaționale și recreative, care să îi ajute să se dezvolte în mod holistic și să se simtă apreciați și încurajați, în propriile lor abilități și pasiuni”, au transmis reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Aceeași activitate a avut loc și la Locuințele Protejate pentru Persoane Adulte cu Dizabilități din localitatea Nicolae Bălcescu.

Aceste activități sunt organizate datorită rolul important pe care o au tradițiile pentru menținerea legăturilor cu viața culturală și pentru crearea unui mediu reconfortant, pentru toți cei implicați.

„Astfel de activități comune sunt benefice nu doar din punct de vedere practic, ci și din perspectiva creării unui mediu pozitiv și valoros pentru toți cei implicați.

Apreciem că această activitate comună este o dovadă minunată a implicării și sprijinului oferit beneficiarilor și arată cu precizie că respectarea tradițiilor, prin intermediul activităților comune, poate aduce bucurie și înțelegere între toți membrii comunității. Ne dorim ca astfel momente de bucurie să continue și să aducă multă conectare și apreciere reciprocă”, susține DGASPC Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3534 secunde